Albert Rumbo guanya el Premi Joan Profitós d’Assaig Pedagògic amb «Llegendes del Berguedà»

La Fundació Joan Profitós i la Societat Catalana de Pedagogia entreguen el premi que arriba a la 27a edició

Redacció
10 de maig del 2017
Albert Rumbo
Albert Rumbo | ACN
El XXVIIè Premi Joan Profitós d’Assaig Pedagògic que convoca la Fundació Joan Profitós i la Societat Catalana de Pedagogia, filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), ha anat a parar al treball “Llegendes del Berguedà. Un actiu pedagògic del berguedà Albert Rumbo amb 430 llegendes de la comarca del Berguedà, classificades i comentades, amb un alt valor cultural i patrimonial que, alhora, constitueixen un material didàctic excepcional. 

El premi s’ha lliurat aquest dimecres a la Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC, conjuntament amb dues mencions honorífiques a les obres “Educar per a la sostenibilitat. Educar en un context d’urgència planetària i de crisis de civilització”, d’Emili Puig i Vilaró; i “La lectura com a antropogènesi en l’obra de Marc-Alain Quaknin: 1991-2010”, de Josep-Lluís Rodríguez i Bosch. 

Rumbo és llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona (UB) i postgraduat en Gestió i Animació de la Cultura Popular per la Universitat Ramon Llull (URL), treballa com a arxiver itinerant en 29 arxius municipals del Bages i el Berguedà, i ha estat gerent del Patronat de la Patum des de la seva creació i fins aquest any. A més, el 2016 va ser reconegut amb el Premi Best per la seva tasca de difusió i conservació el patrimoni cultural català, i va ser coordinador del projecte perquè la Patum fos reconeguda com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco.

El jurat d’enguany ha estat integrat pel Joan Mallart, pedagog i vicepresident de la Societat Catalana de Pedagogia, que ha estat el president; els vocals Josep Gallifa, catedràtic de la Facultat de Ciències de l’Educació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, Conrad Vilanou, catedràtic de la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona, Elena Venini, pedagoga, i Núria Rajadell, pedagoga. Ha exercit de secretari el Marian Baqués, pedagog i escolapi.
Arxivat a