Donen 90.000 euros per arreglar la carretera d'Espuña a la Pobla

Les obres d'adequació del primer tram de la carretera començaran a principis o mitjans de desembre

Redacció
30 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 19:59h
Ple del Consell Comarcal
Ple del Consell Comarcal | Aida Morales

El president del Consell Comarcal, Sergi Roca (esq) Foto: Aida Morales


El Consell Comarcal del Berguedà ha estat el mitjancer de la subvenció de 90.251 euros que es va demanar a la Diputació de Barcelona per adequar un dels trams de la carretera que uneix la Pobla de Lillet amb nova fàbrica de precuinats Espuña. En aquest cas, el Consell ha estat el beneficiari d'un import que ha durant ben poc a les seves arques, ja que directament s'invertirà en les obres del projecte, que s'haurà d'acabar amb una nova subvenció de la Generalitat.

Al ple d'aquest dimecres, el Consell Comarcal va votar a favor d'aquesta subvenció i també es va aprovar el plec de condicions del concurs públic de les obres. Segons ha explicat a NacióBerguedà l'alcalde de la Pobla de Lillet, Vicenç Linares, aquesta quantitat permetrà començar el tram que va de la fàbrica fins a la B-402. “Deixarem la part més fàcil pel final i començarem pel tram que necessita més obres”, ha explicat l'alcalde, que ha precisat que s'eixamplarà la carretera i es faran les cunetes. 

No obstant això, ha reconegut que encara faltarà una aportació important de prop de 170.000 euros que procedirà del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. De moment, però, Linares no ha volgut avançar esdeveniments i ha remarcat que allò important és començar a treballar en aquesta carretera i, quan s'acabi aquest primer tram, ja es començarà el segon, que és el que enllaça amb la rotonda de l'entrada del municipi. 

 
Pel que fa a terminis, el batlle ha assegurat que les primeres obres començaran amb tota probabilitat a principis o a mitjans de desembre, de manera que la part més grossa estigui feta abans que la fàbrica es posi en marxa. En una roda de premsa, el gerent de l'empresa, Xavier Espuña, va assegurar que començaria l'activitat a principis d'any.

L'estat de la fàbrica

Segons ha relatat Linares, el gruix de les obres d'adequació, clavegueram i passos soterranis de la fàbrica ja està fet. En aquests moments, però, encara s'hi està treballant per adequar els espais a les necessitats de la fàbrica, desmuntant parts que no estaven en condicions com, per exemple, les plaques del sostre que estaven en procés de corrosió, o bé canviant una part del sistema de refrigeració per adaptar-la.

Al ple del Consell Comarcal, tots els grups polítics hi han votat a favor, ja que es considera una situació “excepcional” que aportarà una important activitat econòmica a la comarca, va remarcar el president, Sergi Roca. No obstant això, el portaveu del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Abel García, va voler deixar clar que el consistori socialista que va governar en la darrera legislatura a la Pobla de Lillet “també ho va sol·licitar”.
 

El portaveu del PSC al Consell Comarcal, Abel Garcia (de blanc) Foto: Aida Morales