Judit Franch i Marc Vilà guanyen la cursa solidària de 25 km de «Bombers amb Causa»

La cursa inclou un recorregut llarg i un altre de 10 quilòmetres, més apte per a esportistes no habituals

Redacció
08 de maig del 2017
Actualitzat el 09 de maig a la 13:41h
La guanyadora de la cursa de 20 quilòmetres de Bombers amb Causa, Judit Franch
La guanyadora de la cursa de 20 quilòmetres de Bombers amb Causa, Judit Franch | Judit Franch
L'atleta d'Olvan i membre dels Mountain Runners del Berguedà Judit Franch i el de Berga i d'Algèmica Team Marc Vilà han estat els guanyadors, en aquesta edició, de la cursa solidària "Bombers amb Causa", que ha organitzat l'Ajuntament de Cercs i Bombers de la Generalitat i que ha destinat tots els beneficis a la investigació de les malalties infantils, així com al foment de l'esport de muntanya de manera segura. 

Una cursa amb la participació de més de 100 atletes entre els dos recorreguts, que han gaudit d'un cap de setmana de sol i bon temps, havent pogut descobrir, per altra banda, alguns dels itineraris amb història i passat miner de la comarca. La cursa llarga, de 25 quilòmetres, transcorria per la via que transportava carbó des de Sant Corneli fins a Berga els anys 1968-71. A més, els atletes passaven per una segons infraestructura de 1910, que portava inicialment carbó de Peguera a Cercs i, posteriorment, amb sis quilòmetres de longitud, fusta des del bosc de Moripol fins a Cercs. 

En aquesta, Vilà ha liderat la cursa amb 2:07:05, seguit per Francesc Ferré (2:12:17), de l'Associació Esportiva Matxacuca, i Marc Cunill (2:18:53). En dones, Franch ha fet un temps de 2:41:30, seguida de Gemma Navarro (Nat's) i Mònica Graciano (Rios Running Manresa), que han finalitzat amb 2:52:13 i 3:14:58.

La cursa curta, de 10 quilòmetres, per altra banda, recorria part d'aquesta, més apta per a corredors especialitzats en recorreguts més ràpids, no professionals o persones que volguessin participar en aquesta activitat esportiva i solidària. En aquesta ocasió, els atletes de la comarca han tornat a encapçalar el podi. Eduard Garcia (Cigaló Team) ha estat el millor, amb 57:22, seguit per Jordi Serra (Club Català de Muntanya), amb 1:00:50 i Sisco Torradeflot (1:16:42). En dones, les atletes del JAB Vanesa Chirveches i Judit Corominas s'han endut la primera i segona posició, amb 1:00:54 i 1:16:42, mentre que Clara Comellas ha estat la tercera, amb 1:22:04.

La jornada també es complementava amb un dissabte dedicat als més petits. En aquest marc, doncs, el cap de setmana també ha inclòs una cursa infantil, amb diferents distàncies adaptades a les edats. 
 

Podi masculí de la cursa llarga de Bombers amb Causa Foto: Bombers