El Berguedà escolta l'escalf a Carme Forcadell i Anna Simó, citades a declarar davant del TSJC

L'ANC desplaça un autobús des de Berga, amb diversos vehicles particulars

Redacció
08 de maig del 2017
Actualitzat a les 10:08h
Concentració de suport davant del TSJC
Concentració de suport davant del TSJC | Cedida
Diversos veïns del Berguedà, alguns dels quals membres de l'ANC i d'Òmnium Cultural, s'han desplaçat aquest dilluns a primera hora a Barcelona, per donar suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que ha estat citada a declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya acusada de desobediència i prevaricació. Una cita, a més, en què també ha hagut de personar-se Anna Simó, secretària primera de la mesa, que també ha fet una declaració "exprés" d'uns minuts. En ambdós casos només han respost les preguntes de les defenses –no pas la Fiscalia- fet que ha provocat que a les 9.45 hagi acabat la vista. 

Les dues han arribat al TSJC acompanyades de Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, entre d'altres dirigents polítics i de les entitats sobiranistes. En el camí des del Parlament fins al Palau de Justícia han rebut el suport de desenes de persones. 

Les entitats sobiranistes han mobilitzat una vintena d'autocars per mostrar l'escalf a les dues primeres membres de la mesa que han de declarar al TSJC. "En cap cas ens aturaran. Estem disposats a culminar el procés. No ens pararà la Fiscalia ni el poder judicial", ha assegurat Jordi Sànchez, president de l'ANC. "No ens acostumarem mai a l'actitud antidemocràtica de l'estat espanyol", ha declarat per la seva banda Jordi Cuixart, d'Òmnium Cultural.
 

Part de l'autocar que s'ha desplaçat a Barcelona des del Berguedà. Foto: Cedida