Uns 900 monitors reflexionen a Berga sobre el seu paper lúdic i educatiu dins dels esplais

Els nois i noies realitzen diverses activitats de formació i coneixement de la història i cultura catalana

Redacció
06 de maig del 2017
Actualitzat a les 18:26h
Trobada de Monitors a Berga
Trobada de Monitors a Berga | Fundació Pere Tarrés
Durant tot el cap de setmana, uns 900 monitors del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés es troben a Berga per posar en comú l’experiència de ser monitors de lleure i per continuar la seva formació. La trobada d’aquest any, segons han informat, pretén ser un reflex de l’actitud de tots ells com a joves compromesos que, cada setmana, col·laboren perquè els infants dels seus centres es diverteixin al mateix temps que adquireixen una sèrie de valors educatius.

Aquest dissabte al matí s'ha fet una gimcana pels carrers de la ciutat en què tots ells han hagut de superar diverses proves vinculades a la història i cultura de la ciutat. A continuació, s'ha presentat la cançó de la trobada, que porta com a títol "A pas valent", i que ha estat escrita i composta per monitors del Grup Colònies a Borredà, l'esplai amfitrió del cap de setmana. Després de dinar, s’ha fet la inauguració oficial de la trobada, que ha comptat amb la presència de la directora general de Joventut de la Generalitat, Marta Vilata, que ha animat als monitors i monitores a "seguir treballant amb aquest compromís" i els ha agraït la feina que fan des "la vitalitat i la força dels esplais". Ha tancat els parlaments de l’acte d’inauguració el president del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC), Xavi Nus, que adreçant-se als monitors ha afirmat que a l'esplai es treballa "en equip" i "amb identitat pròpia".
 
Un cop acabat l’acte, tots els monitors i monitores s’han desplaçat fins el Santuari de Queralt, on s’han preparat unes dinàmiques de grup amb la intenció de propiciar un moment de reflexió entre tots ells sobre el seu paper dins dels esplais. La jornada d’aquest dissabte s’acabarà amb una vetllada especial, que girarà al voltant de les tradicions i festes populars de la comarca del Berguedà. Els monitors i monitores podran visitar les figures tant de la Patum infantil com de l’oficial.
 
De cara a diumenge, es concentrarà la part més formativa de la trobada. Per aquells monitors i monitores amb més experiència s’ha organitzat una taula rodona amb Eduard Sala, coordinador d’Acció Social de Càritas Diocesana de Barcelona. I per aquells nois i noies que no porten tant temps en un esplai, es faran diversos tallers que ajudaran als monitors i monitores a ampliar el ventall de recursos pràctics per educar els nens i nenes.
Arxivat a