Els veïns de Guardiola participen en una recollida de residus a nivell europeu

El municipi de Guardiola de Berguedà s'implica, per segon any, en la campanya Let's Clean Europe

11 de maig del 2017
Actualitzat a les 10:41h

Alguns dels voluntaris que van participar en la primera jornada de reciclatge de Guardiola de Berguedà, l'any passat. Foto: AjGuardiola.


Els veïns de Guardiola de Berguedà es tornaran a implicar, aquest proper 13 de maig, en a campanya de conscienciació Let's clean Guardiola de Berguedà - Catalonia - Pre-Pyrenees, que ha estat proposada per l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) dins de l'acció comuna Let's Clean Europe

Una jornada de neteja que pretén conscienciar dels milions de tones d'escombraries que cada any acaben en oceans, platges, boscos i altres espais de la natura, i que provenen de la producció insostenible i els patrons de consum de les societats occidentals. A tot això, ha precisat l'Ajuntament de Guardiola, s'hi sumen les "escasses estratègies de gestió de residus", i la "manca de sensibilització" de la població. 

Per això, en la 4a edició europea, el petit municipi de l'Alt Berguedà s'hi tornarà a sumar per segon any consecutiu, tal com ja han fet 5.801 pobles d'arreu Europa i 175 de Catalunya. Del Berguedà, Guardiola és l'únic, tot i que enguany també s'ha incorporar al projecte l'IES Alt Berguedà, de Bagà. 

Per participar-hi, han informat, només cal personar-se el proper divendres 13 de maig a la plaça Nova de l'Església de Guardiola amb roba adequada i guants. Allà es farà un breu esmorzar abans de començar, i un pica-pica per finalitzar.