L'Ajuntament de Berga estudiarà l'espai i manera d'oferir funerals no religiosos

Els grups municipals destaquen la voluntat de tenir en compte aquest servei, tot i mantenir converses amb la Funerària Ferran, qui ha manifestat la voluntat de gestionar un espai similar

04 de maig del 2017
Actualitzat a les 21:12h
El regidor d'ICV a l'Ajuntament de Berga, Joan Torres
El regidor d'ICV a l'Ajuntament de Berga, Joan Torres | Aida Morales
Tots els grups municipals de l'Ajuntament de Berga han votat a favor, aquest dijous al ple municipal, de la moció que ha presentat el grup d'ICV, per tal que s'estudiï la possibilitat de tenir espais per a poder realitzar cerimònies d'enterrament de caràcter civil a la ciutat. Sobre això, la moció s'ha aprovat amb una esmena precisada pel grup municipal de CDC, que puntualitzava la necessitat d'estudiar la millor opció, sense que aquesta sigui, essencialment, la de realitzar aquest servei des d'edificis municipals. 

En aquesta moció, ICV destacava la necessitat que tothom pogués expressar el dol i acomiadar els difunts de la manera que més ho desitgés. A més, també destacava la rellevància de sumar-se a l'estudi dels cementiris i serveis municipals que ha iniciat la Diputació de Barcelona, per tal d'estudiar la realitat del sector i la viabilitat per tal de recuperar la gestió dels serveis funeraris. De fet, ha recordat, el Consell Comarcal del Bages ja va constituir, també, una comissió de serveis funeraris amb la mateixa finalitat, i l'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa una empresa pública per a la gestió dels serveis funeraris, que preveu oferir estalvis d'entre el 30 i el 60%, respecte de la mitjana de preus actuals. Respecte de tot això, ha precisat el regidor ecosocialista, Joan Torres, la moció s'ha intentat presentar de la manera més àmplia possible. 

Un dels aspectes que diversos grups municipals han apuntat, però, ha estat la necessitat de valorar si hi ha alguna empresa privada, com és la Funerària Ferran, que ja té en ment algun d'aquests serveis, i també s'ha vist la necessitat d'analitzar si, en cas que el servei es municipalitzés, seria viable. 

"Tenim dubtes de fins a quin punt l'Ajuntament ha d'entrar en aquestes circumstàncies", ha declarat la regidora republicana Ermínia Altarriba. De la mateixa manera, la regidora d'Atenció a les Persones, Anna Alsina, també ha indicat que no seria una "cosa fàcil", malgrat que ha precisat que, des del seu grup, la CUP, sempre es valora la municipalització dels serveis. 

Per altra banda, el líder convergent, Antoni Biarnés, també s'ha mostrat prudent respecte de la municipalització, i ha destacat que, a part d'això, l'Ajuntament de Berga també haurà de tenir en compte que hi ha altres sensibilitats religioses que, a la ciutat, no tenen espai adequat per a exercir les seves cerimònies. 
Arxivat a