ICV proposa que a Berga es puguin realitzar funerals civils en equipaments municipals

Els ecosocialistes consideren que en els últims anys la mort s'ha convertit en un "autèntic negoci"

Redacció
04 de maig del 2017
Actualitzat a les 15:22h
Un cementiri amb flors.
Un cementiri amb flors. | Joan Guirado
El grup municipal d'ICV portarà al ple municipal de l'Ajuntament de Berga d'aquest dijous una moció perquè el consistori estudiï la possibilitat d'oferir cerimònies d'enterrament de caràcter civil en equipaments municipals. D'aquesta manera, proposa que s'adapti el reglament d'ús per a aquesta finalitat, i que es faci difusió d'aquesta nova possibilitat a tots els ciutadans, així com a la Funerària Ferran. 

En aquesta línia, segons la moció, els ecosocialistes consideren que l'Ajuntament hauria d'expressar el seu suport i voluntat de participar activament en l'estudi i anàlisi dels cementiris i serveis municipals que ha iniciat la Diputació de Barcelona, per tal d'estudiar la realitat del sector i la viabilitat per tal de recuperar la gestió dels serveis funeraris. De fet, han indicat, el Consell Comarcal del Bages ja va constituir, també, una comissió de serveis funeraris amb la mateixa finalitat, i l'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa una empresa pública per a la gestió dels serveis funeraris, que preveu oferir estalvis d'entre el 30 i el 60%, respecte de la mitjana de preus actuals. 

Amb la liberalització dels serveis funeraris l'any 1996, la gestió d'aquests va quedar en mans de les empreses privades que operen, segons ICV, amb l'únic criteri de la "maximització dels beneficis". Això va portar, han continuat, a que en diverses ciutats la mort s'hagi convertit en un "autèntic negoci", amb preus "desmesurats" i que, comparativament, presenten diferències importants respecte d'altres ciutats. 
 
Arxivat a