L'Escola de Música de Puig-reig celebra 25 anys amb una cantata i l'estrena del seu primer musical

El centre també presentarà una cançó pròpia de l'efemèride | El regidor de Cultura afirma que la col·laboració amb l'Ajuntament de Puig-reig amb l'aula associada està donant "molts bons fruits"

02 de maig del 2017
Actualitzat el 03 de maig a les 12:54h
Roda de premsa de presentació de les activitats dels 25 anys de l'Escola de Música de Puig-reig
Roda de premsa de presentació de les activitats dels 25 anys de l'Escola de Música de Puig-reig | Aida Morales
L'Escola de Musica de Puig-reig ja és un emblema de la cultura i la formació al poble. Els seus inicis van arrelar en la vocació i l'aptitud musical de qui la van fer néixer, i ara, després de 25 anys, segueix creixent com una institució referent, i una de les més més importants del Berguedà. Per això, arran de la celebració dels 25 anys, durant aquest curs 2016-2017 l'escola ha organitzat tot un seguit d'activitats, amb l'objectiu de seguir millorant en qualitat i suports. 

Els actes van començar el passat mes de setembre, ha explicat en una roda de premsa la seva directora, Carme Altimiras. Llavors es va fer un concert amb els professors de l'aula moderna i, durant l'octubre, se'n va fer un altre, seguit d'un taller de saxo. No és fins ara, però, quan s'organitzaran dues de les activitats més esperades de la commemoració; una cantata que implicarà uns 300 alumnes de l'escola i de diferents centres escolars del Baix Berguedà, i el primer musical que l'escola de música portarà a terme. 

La cantata, ha explicat, serà el proper 7 de maig, i hi intervindran alumnes des de P3 fins a l'institut, de les dues escoles de Puig-reig, les tres escoles de Gironella, la de Casserres i els instituts dels dos municipis. El seu títol és "Ens fem gran", amb lletra de Quim Puig i música de Xavier Guitó, i tractarà el pas dels nens i nenes per l'escola de música. A més, i gràcies a la col·laboració de Santi Serratosa, també es presentarà la cançó dels 25 anys, que s'acompanyarà d'una coreografia de body percussió, ha precisat el professor Jaume Badrenas, i que comptarà amb el suport dels Giovinetto. Actualment, ha indicat Altimiras, el centre musical té uns 260 alumnes, i un dels seus principals objectius és "anar-se obrint" a la ciutadania, ja sigui a través de la participació en activitats i festes locals, com a través de tallers adreçats a tot tipus de públics. 

L'altre gran projecte de la celebració dels 25 anys serà el primer musical que es realitzarà des de l'escola. Aquest serà "Xarli i la fàbrica de xocolata", i s'interpretarà el 3 de juny, en el marc de la Festa Major del poble. Segons ha explicat la professora de l'escola i membre de l'equip directiu Gemma Fígols, des del centre estan "molt contents" perquè mai s'havia fet un musical com el que es podrà veure, amb un especial treball en les músiques, les coreografies, el vestuari i els decorats. 

En aquest, ha relatat, hi participaran uns 80 cantaires a partir de sis anys, acompanyats pels professors Xavier Guitó al piano, Xevi Camp a la bateria i Jordi Camp al baix elèctric. A més, hi ha hagut una important col·laboració de l'AMPA i del grup de teatre Carrilet, que han ajudat a configurar una proposta "engrescadora", que ja s'està treballant des del Nadal.

En aquest cas, ha precisat Fígols, el musical es regirà per taquilla inversa, és a dir, que es pagarà després de l'actuació, en funció del que el públic consideri. Amb els diners aconseguits, doncs, es cobriran les despeses originades arran del musical, i s'estalviarà per la gira pel sud de França que els alumnes preveuen fer els dies 26, 27 i 28 de juny. 
 

La directora de l'Escola de Música de Puig-reig, Carme Altimiras Foto: Aida Morales


Pregó i festa de final de curs

Aprofitant els 25 anys de l'Escola de Música, aquesta institució serà l'encarregada, també, de realitzar el pregó de la Festa Major del poble, han anunciat. Durant aquests dies de festa municipal, doncs, serà quan es representarà el musical, es farà un concert amb vermut i una exposició fotogràfica del quart de segle del centre. Aquesta es podrà veure a la Biblioteca el dissabte, diumenge i dilluns 3,4 i 5 de juny, de les 11.00 a les 14.00 i de les 17.00 a les 20.00 hores. 

Per altra banda, l'11 de juny hi haurà el concert de final de curs. En aquest es tornarà a representar la cantata, i s'animarà tothom a implicar-se en la coreografia estrenada anteriorment. 

L'escola arrela i s'expandeix

Des de l'Ajuntament de Puig-reig, el regidor de Cultura, Jesús Subirats, s'ha mostrat molt satisfet del progrés i evolució del centre. "Que un municipi petit tingui una escola de música des de fa 25 anys és una cosa extraordinària", ha declarat. 

A més, ha afirmat que l'acord amb l'Ajuntament de Gironella per tal de tenir una aula associada en aquest altre municipi "està donant molt bons fruits", i ha celebrat que els dos consistoris puguin col·laborar en el món de la música i la cultura.
Arxivat a