El Consell Comarcal del Berguedà porta el Pla especial de La Baells a debat

L'ens organitza dues sessions per escoltar el punt de vista dels agents socials, econòmics, així com de la ciutadania

Redacció
02 de maig del 2017
Actualitzat a les 12:54h
Canal d'aigües obertes de La Baells
Canal d'aigües obertes de La Baells | ADBerguedà
El Consell Comarcal del Berguedà organitzarà dos tallers per debatre el Pla especial de l'embassament de La Baells, perquè esdevingui un dels motors turístics de la comarca. Seran els propers dies 11 de maig i 1 de juny amb els diferents agents econòmics i socials del Berguedà, així com amb la implicació dels ciutadans que s'hi vulguin sumar, per tal que tothom doni a conèixer la seva opinió al respecte. 

Amb aquest procés participatiu, doncs, es pretén donar continuïtat al Pla director que es va elaborar el 2012, i que fixa les grans línies d'actuació, per tal d'enfortir l'ús del pantà com a recurs turístic. Entre aquestes, una de les més importants és l'ordenació urbanística de l'entorn de l'embassament. Per això, ha destacat el Consell, el Pla especial agafa especial importància, ja que ha de garantir, també, la protecció dels valors ambientals i paisatgístics de la zona. 

Actualment, han indicat, ja es disposa d'un avanç del Pla, que inclou una diagnosi de la situació actual i unes propostes preliminars d'ordenació. Amb la participació dels agents i de la ciutadania, doncs, s'intentarà completar el document, que ajudarà a definir el futur de l'embassament. Per inscriure's, cal omplir un formulari.