El monestir de Sant Llorenç encara un maig cultural «imprescindible»

Els dinamitzadors de l'espai fan una bona valoració del primer mes del festival Splendor

Redacció
02 de maig del 2017
Actualitzat a les 12:19h

Una de les actuacions realitzades durant el mes d'abril al monestir de Sant Llorenç Foto: Joan Horrit


El monestir de Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà fa una valoració molt positiva del primer mes de festivals. En el marc d’Splendor, el seu festival de primavera, els visitants i amants de la cultura ja han pogut degustar experiències naturals, musicals i culturals, com ara un bany de bosc per l’entorn del monestir, el concert de Sam’s Blues Band amb peces mestres dels grans clàssics del blues, o bé els relats de mitologia grega que, de la mà de l’actor i exmembre de Joglars Arnau Vilardebebó, descobrien com determinats personatges donaven nom als signes del zodíac. 

Aquest mes de maig, doncs, la programació continua captant tot allò “imprescindible”, segons els gestors de l’espai. Entre les actuacions programades hi ha la música del silenci dels Spirid Bird, l’espectacle per a famílies de Pep, Tinet i Garibaldi, l’òpera d’Amor Fino, o bé el teatre intens d’El Seny i la Rauxa Catalanes. A més, el dia 20 de maig, Logos Berguedà organitzarà una missa polifònica al monestir que, el dia després, es repetirà a Barcelona. 
 

Bany de bosc al monestir de Sant Llorenç Foto: Joan Horrit


Per altra banda, han indicat, els dies 13 i 14 de maig, el titulat en escalada Franc Chaves acompanyarà les persones que vulguin enfrontar l’emoció del desafiament personal davant d’una natura aparentment impossible i, el dia 27, s’iniciaran els tallers de cal•ligrafia de la mà de Narcís Serrat, amb l’obertura del bar del monestir amb els Vermuts de Migdia. 

Amb tot això, han explicat, es mantindran obertes les exposicions Lampedusa, un tret al peu d’Europa, i Silencis, que combina poesia i fotografia.