Els Castellers de Berga estrenen la plaça Doctor Saló, exactament cinc anys després de començar a actuar

Els de la camisa blau marí descarreguen el primer 5 de 7 i el 4 de 7 amb agulla de l'any

Redacció
01 de maig del 2017
Actualitzat a les 19:05h

Actuació dels Castellers de Berga durant la Fira de Maig. Foto: Castellers de Berga


Els Castellers de Berga han complert, aquest cap de setmana, els cinc anys de la seva primera actuació. Va ser a la Fira de Maig, amb dos pilars de quatre. Una diada que ha donat pas a tot un seguit d'actuacions, a una colla que no ha parat de créixer, i a una entitat que s'ha consolidat i solidificat amb un local al bell mig de la ciutat. Aquest diumenge, cinc anys després, els de la camisa blau marí han tornat a complir a Berga, estrenant la plaça Doctor Saló amb el mural de la Patum de fons, i amb una actuació de taquicàrdia, tot i que optimista. 

Després de dos pilars de 4 inicials, han afrontat el primer 4 de 7 amb agulla de l'any. Aquest ha generat una forta expectació, sobretot pels problemes a la sortida de l'enxaneta del pilar de 5, quan la corretga s'ha enganxat amb una trena de cabells. Finalment, però, aquesta s'ha pogut desenganxar i s'ha descarregat el castell. En la segona ronda, els castellers han descarregat també el primer 5 de 7 de l'any que, malgrat alguns nervis, s'ha pogut finalitzar amb seguretat, i l'actuació ha acabat amb un 3 de 7, un pilar de 5 i dos pilars de 4. Per la seva part, els de Terrassa han descarregat un 5 de 7, un 4 de 7 i un 3 de 7. 

A més, diumenge també es va actuar a Navàs, en el marc de la Fira de Primavera i acompanyats per la Colla Castellera de Figueres. Malgrat les previsions meteorològiques, i sota un cel amenaçador, es van poder descarregar dos pilars de 4, el 5 de 6, el 3 i el 4 de 7, finalitzant amb un pilar de 5 i dos pilars més de 4. 

De cara a properes actuacions, els de Berga es plantegen tornar a descarregar el 2 de 7 i, per primera vegada, el 4 de 8, que ja es va carregar durant l'octubre del 2016.

Arxivat a