La pluja i el temps inestables protagonitzen l'inici de la Fira de Maig de Berga

El mal temps frena la presència de públic durant les primeres hores del dia i la tarda | Els paradistes fan una bona valoració del nou format de la fira, que agafa dinamisme i adopta un format "més modern", segons Salvador Vinyes

30 d'abril del 2017
Actualitzat el 01 de maig a la 13:26h
Fira de Maig de Berga
Fira de Maig de Berga | Aida Morales
La Fira de Maig de Berga ha arrencat aquest dissabte amb ganes, malgrat les inclemències del temps. El fred i la pluja han estat els protagonistes, fent-se evidents a primera hora del matí, migdia i tarda. No obstant això, les primeres sensacions d'aquesta fira multisectorial dedicada a l'economia circular han estat positives, a l'espera d'un 1 de maig més estable, meteorològicament parlant, i multitudinari. 

Aquest any, la fira s'ha centrat en la producció sostenible, de proximitat i que reaprofita. Un concepte, el d'economia circular, que han explicat l'Ajuntament de Berga i l'Agència de Desenvolupament del Berguedà (ADBerguedà) a l'inici d'aquesta, amb tot un seguit d'exemples d'empreses berguedanes que, d'una manera o altra, porten a terme aquest mètode de creixement sostenible, a través de la reutilització dels recursos d'una manera més eficient i intel·ligent. 

Una fira, però, que com és habitual ha comptat amb diversos blocs, entre els quals els de formació, entitats, jardineria, vehicles d'ocasió i productes d'alimentació i artesania, que s'ha allargat fins gairebé l'edifici dels Bombers de Berga, i que ha convertit el passeig de la Indústria en un formiguer de gent que visitava estands, parades, s'interessava i comprava. Entre els estands, han destacat tastos, sorteigs, així com també exhibicions.  Un exemple ha estat el cas de l'empresa DroneCAM.cat, que ha fet volar alguns dels aparells.
 

Estands sobre economia circular a la Fira de Maig de Berga Foto: Aida Morales


Canvis estètics

Un dels objectius dels organitzadors, tal com va explicar el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Berga, Francesc Ribera, era convertir la Fira de Maig en un esdeveniment nou, si més no, a nivell estètic. D'això se n'ha encarregat el dissenyador Salvador Vinyes, que tal com va fer l'any passat, ha vinculat la fusta amb la columna vertebral del recinte firal. D'aquesta manera, ha explicat a NacióBerguedà, no només s'ha pogut tornar a reaprofitar aquest material, sinó que s'ha fet a través de l'estalvi, i d'una manera original i artística. 

L'objectiu, ha precisat, era construir una fira més dinàmica, "moderna", amb diferents espais i interaccions entre aquests. "És com una ciutat", ha explicat Vinyes amb satisfacció, pel que fa als primers mòduls. A més, ha dit, també s'ha aprofitat el paper i el cartró, tal com es pot veure al cartell que ha servit per promocionar la fira. 

Aquesta, que continua dilluns 1 de maig amb diverses activitats, ha tingut un cost de 27.000 euros, i enguany ha intentat, per altra banda, vincular-se amb el comerç de l'eix comercial. Per aquest motiu s'ha prohibit l'estacionament i la circulació de vehicles a l'entorn del passeig, i s'ha convidat les botigues a sumar-se a l'esdeveniment, amb més zones d'esbarjo, escenaris i una zona de food trucks. 
 

GALERIA DE FOTOS de la Fira de Maig de Berga 

 

Zona de food trucks a la Fira de Maig de Berga Foto: Aida Morales

Arxivat a