Una nova junta de veïns a la Font del Ros de Berga intentarà tornar a omplir de «vida» el barri

El nou grup de veïns es planteja informatitzar el sistema de gestió i control de les activitats i adaptar-se a les noves tecnologies | La presidenta, Dolors Bernal, aposta per "dinamitzar" l'espai de la plaça

28 d'abril del 2017
Actualitzat a les 17:20h
Associació de Veïns de la Font del Ros.
Associació de Veïns de la Font del Ros. | Aida Morales
Una nova junta de veïns a la Font del Ros intentarà tornar a omplir de "vida" aquest barri de Berga. Així ho han anunciat en una roda de premsa aquest divendres, on han afirmat que, amb aquests canvis organitzatius, l'objectiu principal és que aquesta zona "torni a aparèixer en el mapa" de la ciutat, amb la mateixa importància que qualsevol altre barri que té ganes de fer coses. 

Ho han anunciat la seva presidenta i vicepresidenta, Dolors Bernal i Elena Valle, respectivament, que han explicat aquests canvis en l'organigrama de la junta, arran de l'assemblea de socis que hi va haver el passat 31 de març. "Volíem fer una junta més nova, més jove", ha explicat Bernal, tot remarcant que, alhora, volen agrair la feina feta fins ara per l'antiga. Actualment, la nova gestora de l'associació de veïns està conformada per nou membres, sis dels quals són nous. 

Entre els objectius de la nova junta, han indicat, hi ha els de "dinamitzar" l'espai de la plaça, que actualment "està força desaprofitat", ha declarat Bernal. A més, ha remarcat, també es vol incentivar a la implicació del jovent que ha anat a viure al barri. En aquest punt, la secretària, Montserrat Tafalla, ha destacat la voluntat d'integració de totes les franges d'edat, una tasca "gens fàcil", ha dit, però molt necessària i sobre la qual es vol treballar. 
 

Roda de premsa de l'Associació de Veïns de la Font del Ros Foto: Aida Morales


Actualment, l'associació de veïns de la Font del Ros té uns 300 socis, amb moltes famílies amb fills petits i parelles joves. En aquest punt, doncs, ha destacat Valle, la nova junta pretén treballar, també, per a tota aquesta gent, des d'un esperit positiu i de renovació. "Tota renovació és bona, i demanarem que hi creguin i que posin el seu vot de confiança en la nova junta", ha afirmat. 

Ara per ara, han indicat, la junta s'ha de posar a treballar, sobretot, perquè la festa major del barri és a finals de juny i principi de juliol. A partir de llavors, ha explicat Valle, ja es tenen al cap altres projectes, com ara recuperar la Fontada, que facilita la convivència entre els veïns i pot ser un lloc de trobada amè i agradable. A banda, també s'està treballant en la informatització dels documents, amb una nova base de dades que faciliti la feina i permeti tenir un major control de les altes, les baixes i la feina feta. 

La nova junta està formada per Dolors Bernal com a presidenta, Elena Valle com a vicepresidenta, Montserrat Tafalla com a secretària, Albert Carballeira com a tresorer, i Josefina Codina, Maria Cortina, Nicolau Montes, Ester Herrero i Maria Mendieta com a vocals. 
Arxivat a