El berguedà Xavier Caballol disputarà amb només una cama una Titan Desert de «somni»

L'atleta es marca l'objectiu de finalitzar aquest duríssima cursa basada en la filosofia del París-Dakar pel desert del Sàhara

29 d'abril del 2017
El berguedà Xavier Caballol
El berguedà Xavier Caballol | Cedida
Els somnis són per complir-los. Si més no, això és el que creu el berguedà Xavier Caballol, que després de veure truncat el desig de participar al París-Dakar a causa de l'accident que el va deixar sense una cama, ha decidit que és moment de reformular el somni. Per això, i segons ha explicat a NacióBerguedà, el proper 30 d'abril començarà la seva aventura a la Titan Desert, una duríssima cursa en bicicleta en què, durant sis dies, recorrerà 630 quilòmetres. 

La Titan Desert MTB Marathon és una cursa inspirada en la filosofia del París-Dakar pel Sàhara marroquí. En aquesta, la navegació i l'orientació sobre la bicicleta són clau, en un entorn hostil marcat per les altes temperatures i les fortes ratxes de vent entre les dunes. Una cursa només apta per a professionals, on la preparació mental és gairebé tan important com la física, i que Caballol entoma com un repte personal, de vida i de carrera esportiva. 

"A mi, el Dakar sempre m'havia fet molta gràcia anar-hi, però era inviable a partir de l'accident", ha explicat. Per això, ha relatat, i després que comencés a aficionar-se a la bicicleta i a aquest esport en les diferents modalitats, va començar a tenir en ment altres esdeveniments esportius similars, entre els quals la Titan Desert, que de seguida li va encendre l'espurna de la motivació. En aquesta, ha explicat, hi participarà sota el tàndem "Más que titanes" que patrocina Cofidís, conjuntament amb un altre noi a qui li falta un peu. A tot això, el seu equip també estarà conformat per una altra persona, que els ajudarà i acompanyarà. 

En determinades zones, ha explicat Caballol, la clau serà mantenir el ritme sobre la bicicleta, mentre que en altres, quan les dunes ho impedeixin, haurà de portar una pròtesi i realitzar el tram caminant. Precisament, ha dit, aquest és un dels elements que li fa més por, ja que la forta calor i les condicions tèrmiques, sumades al sobresforç, poden causar-li llagues. A més, ha remarcat, cada dia són, de mitjana, uns 100 quilòmetres, tot i que hi ha jornades que poden arribar fins als 140. "Amb el nostre ritme potser seran 6 o 8 hores sobre la bicicleta, però els nostres objectiu són arribar" ha declarat. 

"Jo, al menys, per com estic mentalment i per la forma física, ho veig bastant viable", ha explicat, sobre la possibilitat de creuar la meta sense abandonar. De fet, ha dit, aquest és el "somni" i el "gran objectiu", i ha afirmat que, un dels fets més importants per fer-ho, són les "moltíssimes ganes" que hi ha en el sí de l'equip.