Més de 30 cases de pagès, allotjaments i restaurants del Berguedà se sumen a la 2a edició de «Benvinguts a Pagès»

Les explotacions agràries i ramaderes tornaran a obrir les portes els dies 3, 4 i 5 de juny

Redacció
28 d'abril del 2017
Actualitzat a les 12:24h

Una de les masies participants. Foto: Benvinguts a pagès

Més de 30 cases de pagès, allotjaments i restaurants del Berguedà ja s'han apuntat al que serà la segona edició de Benvinguts a Pagès, un cap de setmana dedicat a la pagesia catalana, en què aquesta obre les seves portes amb desenes d'activitats arreu del país. En el conjunt de Catalunya, segons han informat, aquest nou cap de setmana de portes obertes implicarà gairebé 250 pagesos, ramaders i pescadors, que oferiran visites gratuïtes a les seves explotacions els dies 3, 4 i 5 de juny. A més, uns 200 allotjaments d'arreu del país faran ofertes especials, i uns 160 restaurants serviran el menú de Benvinguts a Pagès, amb productes de temporada i proximitat. 

Al Berguedà, a finals d’abril ja s’hi han apuntat vuit explotacions agràries (Cal Pauet, Cal Roio, Cal Serrador, Federació Vaca Bruna dels Pirineus, Granja Torre d’en Roca, Salt del Colom, Xai de Ferreres i Xai ecològic de Cal Pastoret), set restaurants (Ca l’Amagat, Cal Batista, Cal Fuster, Hostal Sant Maurici, Logo Berguedà, Els Roures i Niu Nou), sis allotjaments (Baluard de Ferreres, Berga Resort, Ca l’Amagat, Cal Cisteller, Hostal Pedraforca i Volta de Ferreres) i més d’una desena activitats complementàries que permetran, per exemple, visitar una exposició sobre productes singulars de la comarca, visitar un obrador de cerveseria o fer un tast gratuït de productes.

La segona edició de Benvinguts a Pagès coincideix, a més, amb un cap de setmana llarg en algunes ciutats catalanes, ja que el dilluns 5 de juny se celebra la segona Pasqua, dia festiu a gran part del territori. Aquesta circumstància fa pensar que la participació de la ciutadania serà encara més massiva que l’any passat, quan les explotacions agràries d’arreu de Catalunya van rebre uns 12.500 visitants, i que augmentarà el nombre de famílies que s’organitzarà el cap de setmana llarg a partir de l’oferta del Benvinguts a Pagès.