Gairebé 900 monitors reflexionaran sobre l'educació en el lleure a Berga

La concentració del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés serà els propers dies 6 i 7 de maig

Redacció
28 d'abril del 2017
Actualitzat a les 10:48h
Els monitors del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés realitzaran, els propers dies 6 i 7 de maig, la Trobada General a Berga. Segons ha informat l'Ajuntament de Berga, es calculen prop de 900 persones, que reflexionaran sobre el paper de l'educació en els espais de lleure, a través del lema de la trobada d'enguany, "a pas valent", que vol ser un reflex de l'actitud dels monitors: joves compromesos que, setmana rere setmana, col·laboren perquè els infants dels seus centres es diverteixin al mateix temps que adquireixen una sèrie de valors educatius. 

Les activitats començaran dissabte a les 10.30 després d'instal·lar-se, amb una gimcana pels carrers que aprofundirà en la història i la cultura de la ciutat. Tot seguit es presentarà la cançó de la trobada, escrita i composta per monitors del Grup Colònies a Borredà de Berga. Al migdia es farà l'acte d'inauguració de la trobada al pati de l'escola Vedruna, amb la presència de la directora general de Joventut, Marta Vilalta; l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i el president del Moviment de Centres d'Esplais Catalans, Xavi Nus. 

Ja de cara a la tarda, després de dinar, es farà l'acte d'inauguració de la torbada i es prepararan dinàmiques de grup al Santuari de Queralt, amb la intenció de propiciar un moment de reflexió entre els monitors. La nit se centrarà en les tradicions i festes populars de la comarca. 

Diumenge serà el dia de formació. Per a aquells monitors amb més experiència, s'ha organitzat una taula rodona amb Eduard Sala, coordinador d'Acció Social de Càrites. I pels que no porten tant de temps, es faran tallers que ajudaran a ampliar el ventall de recursos pràctics per educar els nens i nenes. 

La Fundació Pere Tarrés és l’entitat de lleure més gran de Catalunya que aplega, a través del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans, més de 182 centres d’esplai acollint prop de 18.000 infants, adolescents i joves gràcies a la tasca educativa i voluntària d’uns 3.500 monitors i monitores.