El debat entorn del cartell de la Patum fa créixer les votacions un 35%

Es tracta del nombre més alt registrat des del 2009 | Un total de 1.435 persones han votat els cinc cartells finalistes

Redacció
27 d'abril del 2017
Actualitzat a les 14:31h
Cartells finalistes
Cartells finalistes
El termini de votació entre els cinc cartells finalistes per anunciar la Patum 2017 ha finalitzat amb el registre més important de participació, des que el 2009 es van començar a comptabilitzar els vots. Segons ha informat l’Ajuntament de Berga, un total de 1.435 persones han participat en l’elecció dels cartells, en una edició marcada per la polèmica entorn d’una de les propostes, que per a una part de la població vinculava la Patum amb el nazisme, a través de la figura d’una dona amb la camisa dels vestidors de Plens davant del Detlev-Rohwedder-Haus, l'antiga seu de Luftwaffe, un edifici administratiu situat al centre de Berlín que es va construir per convertir-se en el Ministeri de l'Aire del Reich. 

Un creixement de més del 35% dels vots respecte de l’any anterior, en què, finalment, hi ha hagut un cartell guanyador amb un 50,7% dels vots, és a dir, 706 dels 1.391. De les 39 propostes inicials presentades al concurs, finalment van quedar seleccionades “Diàleg”, “Dóna’m la mà”, “Fem-ho fàcil”, “Mà gegant” i “Pa-tum”.

Pel que fa a les sis obres de la Patum Infantil que havien estat guardonades al concurs de dibuix escolar de la ciutat, la guanyadora ha obtingut el 35,2% dels vots, és a dir, 448 dels 1.270. Les propostes presentades eren “Ball de turcs i cavallets”, “Els gegants que més m’agraden”, “La Patum”, “Les dents de la guita”, “Les maces salten” i “Les guites”.

Pel que fa a la procedència dels votants, ha destacat l’Ajuntament de Berga, la majoria eren veïns de la ciutat. En conjunt, 1.269 vots provenien de la capital berguedana. En segon lloc hi ha Barcelona, amb 31 vots, i també n’hi ha hagut 15 de la població veïna d’Avià i 13 de València. Per altra banda, hi ha vots de persones de 56 poblacions més de Catalunya i l’estat espanyol. 

Per altra banda, la coincidència amb Setmana Santa ha fet que els dies amb més afluència de vots hagin estat dijous 13 d’abril, divendres 14, dissabte 15 i diumenge 16, tot i que també dissabte 22 i diumenge 23, diada de Sant Jordi i últim dia per votar. 

Els cartells anunciadors d’enguany es faran públics el proper 28 de maig, just després del ple extraordinari de l’Ascensió que es farà per aprovar la celebració de La Patum 2017.
 

Diàleg

 

Dona'm la mà

 

Fem-ho fàcil

 

Mà gegant

 

Pa-tum

Arxivat a