Invertiran 90.000 euros per millorar la depuradora de la Pobla i 200.000 euros en camins rurals del Berguedà

El Consell Comarcal aprova les bases reguladores per l'atorgament d'ajuts de menjador i transport escolar | Santa Fe del Quer segueix els tràmits per ser declarada Bé Cultural d'Interès Local

26 d'abril del 2017
Actualitzat el 27 d'abril a les 14:30h
Ple del Consell Comarcal del Berguedà.
Ple del Consell Comarcal del Berguedà. | Aida Morales
El Consell Comarcal del Berguedà ha viscut, aquest dimecres, un ple ordinari relaxat i productiu. Sense massa discrepàncies, i sense abusar de l'apartat de precs i preguntes, els diferents grups polítics han anat repassant i, de facto, també aprovant, tots els punts de l'ordre del dia que, sense més, contemplaven aspectes procedimentals i de gestió dels recursos de l'ens. Entre els principals, l'actuació de millora de 90.000 euros de la depuradora de la Pobla de Lillet, per tal d'evitar la seva congelació, o bé l'adjudicació a l'empresa Pasquina S.A. de les actuacions de manteniment i conservació de la xarxa veïnal i rural de camins de la comarca. 

En aquest últim cas, han indicat, l'import ascendia a prop de 43.000 euros, tot i que amb el suport del Departament de Territori i de la Diputació de Barcelona, l'actuació final en camins rurals al Berguedà ascendirà a 200.000 euros. 

Durant el ple, també s'ha aprovat per unanimitat l'aprovació de la declaració de Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) de Santa Fe del Quer, després que ho fes l'Ajuntament de Bagà, així com s'ha fet l'aprovació del conveni d'encàrrec de gestió entre l'Agència Catalana de Consum i el Consell, per a la realització d'actuacions en matèria de consum. Respecte d'aquest punt, i malgrat que no hi ha un import exacte, pot oscil·lar entre 18.000 i 64.900, sent la mitja de prop de 30.000, ha explicat el president del Consell, David Font. En qualsevol cas, però, i després de la petició d'ERC, el govern s'ha compromès a continuar publicitant aquest servei a la ciutadania i a fer difusió de les possibilitats a l'entorn de les reclamacions de consum.  
 

Dos membres del grup d'ERC del Consell Comarcal del Berguedà. Foto: Aida Morales


Per altra banda, també s'han aprovat les bases reguladores per l'atorgament d'ajuts de menjador i transport escolar, adreçat a l'alumnat d'ensenyaments obligatoris i de segon cicle d'educació infantil, sense més queixa que l'avís, per part dels republicans, que aquestes tinguin el màxim "sentit" possible, ja que, a vegades, ha dit el seu portaveu, Eduard Coronado, es troben situacions estranyes. En qualsevol cas, ha apuntat el conseller d'Educació, Llorenç Altozano, això és competència del Departament i el Consell no hi pot fer més.

El ple ha finalitzat amb els precs i preguntes, en què s'ha analitzat l'estat de les actuacions a la Ruta Verda del Llobregat, després de l'atac vandàlic a les tanques d'accés, i també s'han donat a conèixer alguns dels detalls de l'estació de trail del Berguedà.