La Farsa barrejarà còmic, comèdia i crítica social a «Aquí no paga ni Déu»

La nova obra teatral de l'agrupació es representarà els propers dies 30 d'abril i 1 de maig al Teatre Municipal de Berga

26 d'abril del 2017
Els cinc actors protagonistes de la nova obra de La Farsa.
Els cinc actors protagonistes de la nova obra de La Farsa. | La Farsa
L'Agrupació Teatral La Farsa tornarà a trepitjar, aquest proper cap de setmana, un dels terrenys on se sent més còmoda; el de la comèdia. Serà amb la nova representació "Aquí no paga ni Déu", que portarà a terme diumenge 30 d'abril i dilluns 1 de maig al Teatre Municipal de Berga, sota la direcció d'Angelina Vilella, i inspirada en el text escrit pel premi Nòbel Dario Fo, el 1973, arran de la crisi del petroli. 

En aquesta, una comèdia "divertida i trepidant", tal com la descriuen, es portaran diverses situacions a l'extrem, buscant l'absurd i amb vinculacions amb el món del "còmic", ha explicat Vilella a NacióBerguedà. Una "sàtira política i social", ha continuat, on es plasmarà una realitat quotidiana portada a l'extrem durant els anys 74 i 75, amb diversos paral·lelismes amb l'actualitat. En aquest punt, ha remarcat, esdevé "curiós", que les situacions es repeteixin, amb ciutadans indignats, que han de practicar la desobediència civil, robant menjar als supermercats, ja que els preus pugen sense parar a causa d'una flagrant crisi econòmica.

"No deixa de ser un clàssic que Dario Fo va convertir en una obra que fa riure", ha relatat la directora. De la mà de la Farsa, doncs, aquesta encara agafa més volada còmica, amb escenes "que semblen surrealistes", i cinc personatges que "donaran molt de sí", aprofitant, també una "escenografia molt xula, moderna i de tipus còmic". A més, en aquesta obra també hi participaran una vintena de personatges més que faran acte de presència al principi i al final, a part dels col·laboradors habituals, com l'apuntadora, la maquilladora, els ajudants d'atrezzo i les persones que s'encarreguen dels canvis d'escenari. 

En conjunt, ha remarcat Vilella, una obra "molt divertida", que no decebrà les persones que vulguin passar una bona estona al teatre, i que es presentarà amb garanties i un treball acurat per part de tot l'equip d'actors: "Hi hem treballat molt, ja que fa dos mesos que estem assajant cada dia".
 

Assaigs de la nova obra de La Farsa. Foto: La Farsa