memòria històrica

L’alcalde de Borredà oficialitza la cessió de 12.000 documents a l’Ajuntament

Tota la documentació ha estat traslladada a l'Arxiu Comarcal del Berguedà

per Redacció, 24 d'abril de 2017 a les 16:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'abril de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'alcalde de Borredà, Joan Roma, i el director de l'Arxiu Comarcal, Xavier Pedrals Foto: Joan Roma


L’alcalde de Borredà, Joan Roma, ha fet oficial la donació del seu fons documental al poble. Així es va registrar el passat dilluns 10 d’abril i s'ha fet efectiu aquest dilluns 24 amb la signatura del document a l'Arxiu Comarcal del Berguedà. Segons ha informat, són uns 12.000 documents que van des de les activitats que ell mateix va portar a terme durant la seva etapa a Suïssa, fins a les pròpies del seu pas com a coordinador de la Comissió de Festes de Borredà i, més endavant, regidor i alcalde des de 1979. A més, també hi consta tota l’etapa de militant i dirigent del PSC al Berguedà i a la Catalunya Central i, finalment, allò referent a la seva etapa com a diputat al Parlament durant quatre legislatures. 


Tal com ja va indicar, el motiu de la donació de tots els documents és “facilitar la seva preservació i ordenació de cara al futur” ja que, per altra banda, l’arxiu de Borredà es va destruir durant la Guerra Civil i, de la seva història, se n’han pogut salvar pocs documents. 

Per això, ha dit, la preservació de tota la documentació ha estat una de les prioritats dels governs municipals durant el seu mandat, ha afirmat, motiu pel qual “és lògic” que vulgui fer l’entrega del Fons Documental, per tal que sigui dipositat a l’Arxiu Comarcal del Berguedà, on tindrà un espai reservat i facilitats per a ser preservat, ordenat i consultat. 

 

Fons documental de Joan Roma cedit a l'Arxiu Comarcal. Foto: Joan Roma

 

Participació