Els floristes preveuen una venda de sis milions de roses aquest Sant Jordi

La previsió rebaixa la xifra dels últims anys, en els quals es venien uns set milions de roses

Redacció
23 d'abril del 2017
Actualitzat a les 14:03h
Roses de Sant Jordi
Roses de Sant Jordi | Adrià Costa
El Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya preveu que es vendran un total de sis milions de roses aquesta diada de Sant Jordi, una xifra inferior a la dels últims anys, en els quals es venien uns set milions de roses.

L'entitat ha apuntat que aquest descens es deu al fet que aquest any la Diada se celebra en diumenge, de manera que es deixen de distribuir moltes roses que es regalen els dies laborables en botigues i llocs de treball.

El president del Mercat de Flor i Planta, Sito Vilarrubla, ha assegurat que les empreses i comerços que adquireixen roses per als seus empleats i clients no ho faran aquest any, la qual cosa es traduirà en una disminució d'entre el 10% i el 15% del total de flors que es regalen.

La majoria de les roses que es distribuiran procedeixen de l'Equador, Colòmbia i Holanda, i només el 10% del total s'hauran conreat a Catalunya, responent així a l'alta demanda concentrada aquest Sant Jordi i els dies previs.

El preu mig de les roses a les floristeries serà d'entre cinc i sis euros, malgrat que els clients podran optar també per altres opcions més personalitzades i exclusives.