Berga s’omplirà de roses, llibres, teatre i recitals per Sant Jordi

Consulta totes les activitats programades durant el cap de setmana

Redacció
20 d'abril del 2017
Actualitzat a les 16:52h

Una parada de venda de roses per Sant Jordi a Berga. Foto: Aida Morales.


Aprofitant el cap de setmana, Berga viurà un dels seus dies de Sant Jordi més acolorits. I és que, segons ha informat l’Ajuntament de Berga, els actes ja començaran divendres, allargant-se dissabte amb activitats per a tots els públics, i concloent diumenge, amb la Diada que omplirà places i carrers de llibres i roses.

Divendres s’iniciaran les activitats de la mà de la 4a Marató de Lectura de les Escoles, amb alumnes de La Valldan, Sant Joan, La Xarxa, Vedruna, l’Institut Serra de Noet i el Guillem de Berguedà. Aquests, a més, continuaran dissabte amb contacontes a la plaça de Sant Joan i tardes de joc, mentre que, de forma paral•lela, Òmnium Berguedà també organitzarà la Vetllada Literària amb l’escriptor Montañà Buchaca com a convidat d’honor durant la tarda. Per altra banda, de cara al vespre, l’Escola Municipal de Música de Berga oferirà el Concerto for clarinet d’Artie Shaw, el Concert de Varsòvia de Richard Addinsell, la Fantasie Brillante de Jean Baptiste Arban i la Symphonic Suite de Clifton Williams. 

La Diada de Sant Jordi arrencarà amb dues propostes esportives pels més petits vinculades als escacs i a l’atletisme. En aquest sentit, s’ha preparat la III Trobada d’Escacs i joc lliure al passeig de la Indústria, i el JAB ha muntat la primera edició de la Cursa del Drac, a la Font del Ros. 

Durant tot el dia, a més, es realitzaran les campanyes “Cap nen sense un conte” de Càritas Berga, amb la 4a Marató de Lectura, on participaran diverses entitats. Aquesta jornada servirà per celebrar l’Any Bertrana mitjançant textos d’Aurora i Prudenci Bertrana. En aquesta línia, es farà una petita representació d’“En paral•lel”, que compararà la situació dels refugiats amb la de la Guerra Civil espanyola. 

Els actes, però, encara s’allargaran fins al vespre, amb l’espectacle infantil de Carles Cuberas “Un país de conte”, que es farà a la plaça del forn a les 17.30 hores, i l’audició de sardanes, amb la col•laboració de la Coll Cim d’Estela. La plaça de Sant Pere, per altra banda, també vestirà una pancarta gegant amb un conte inèdit de Joan Pinyol. 
 

Activitats durant el cap de setmana de Sant Jordi a Berga

Arxivat a