Òmnium Berguedà torna a posar en valor la llengua en la 4a Marató de Sant Jordi

Els recitals escolars es podran escoltar divendres i l'acte d'entrega de premis es farà dissabte

Redacció
20 d'abril del 2017
Actualitzat a les 11:38h

Acte de Sant Jordi (arxiu) Foto: Òmnium Berguedà


Òmnium Cultural del Berguedà ja ho té tot a punt per a la seva 4a Marató de Lectura per la Llengua, que excepcionalment es dividirà en tres jornades. La seva vessant més escolar es farà divendres, i comptarà amb la participació del Consorci per a la normalització lingüística i diverses escoles i instituts de Berga a la plaça de Sant Joan de Berga. L'acte començarà a les 10.00 del matí, i s'allargarà fins les 14.00 hores, amb els diferents recitals poètics. 

De cara a dissabte 22 d'abril a les 18.00 hores, hi haurà la vetllada literària de Sant Jordi al Casal d'Europa, amb Daniel Montañà Buchaca com a convidat especial. Un acte, han informat, que aprofitarà per repartir els 2ns Premis d'Història Òmnium Berguedà basats en la història de Catalunya, i que comptarà, també, amb l'actuació dels actors Anna Roy i Francesc Marginet, amb Sara Subirana a l'acordió. 

Finalment, durant la Diada de Sant Jordi de diumenge, de les 11.00 a les 13.30 i de les 17.30 a les 20.30 hores, la Marató continuarà amb la col·laboració de Punt i seguit, el Consorci per la Normalització Lingüística, el Casal de la Gent Gran de Berga, la Berguedana de Folk, Anònim Teatre, Tràfec Teatre, el Casal Panxo, La Farsa i Tocdeflok.

La Marató de Lectura per la Llengua està conformada per tot un seguit de recitals, sobretot de poesia, que s'impulsen per fomentar la llengua i la cultura catalanes com a eina de cohesió social.