Les llibreries berguedanes fan una bona previsió de vendes per aquest Sant Jordi

Destaquen diversos títols d'autors del Berguedà, com ara "Tocar el dos no és tan senzill", de Màrius Moneo; "Xera i sutge", de Sílvia Fernández; "Bones Maneres", de Marc Giró, o "Poemes de l'equinocci", de Josep Grifoll

19 d'abril del 2017
Actualitzat el 20 d'abril a les 14:31h
Llibres destacats i d'autors berguedans a la Llibreria Huch de Berga
Llibres destacats i d'autors berguedans a la Llibreria Huch de Berga | Aida Morales
Sant Jordi s'espera, aquest any, diferent. La coincidència amb diumenge farà trencar alguns esquemes habituals, en una rotació de gent dispersa arreu del país que farà variar algunes previsions de vendes. No obstant això, aquest fet no s'ha vist com un greuge des del sector dels llibreters, sinó com un avantatge, ja que la Diada començarà a tenir efectes a partir de divendres, quan s'espera que, a nivell general, les vendes de llibres es comencin a produir. 

Aquest és el punt de vista, si més no, dels llibreters del Berguedà, que segons han explicat a NacióBerguedà, tenen una bona previsió de vendes, que ja s'ha començat a produir durant aquests últims dies de Setmana Santa. Això, han explicat, sumat als pronòstics de bon temps, pot convertir aquest Sant Jordi en un dels millors dels últims anys. 

Com en anys anteriors, Berga es convertirà en l'epicentre de la venda de llibres i roses a la comarca. Tot i que lluny del trànsit habitual, també s'espera un gran nombre de turistes, motiu pel qual l'oferta d'algunes llibreries s'ha modificat lleugerament, amb l'increment de l'aposta pel castellà, han explicat. No obstant això, la majoria de llibres tornaran a ser en català, destacant títols de sempre, tot i que també, en un primer pla, les novetats dels autors de la comarca. 
 

Llibres berguedans i destacats per les bones previsions de ventes a la llibreria Quatre Cantons de Berga Foto: Aida Morales


Segons han posat de relleu les dues principals llibreries de la ciutat, Quatre Cantons i la Llibreria Huch, enguany potser no hi ha tantes publicacions d'autors berguedans, tot i que moltes tenen un excel·lent nivell. Entre aquestes, el nou llibre d'intriga de Marius Moneo "Tocar el dos no és tan senzill", o l'acabat de sortir del forn i recentment presentat a Berga manual de "Bones maneres" de Marc Giró. Entre les novetats berguedanes, però, també cal destacar la novel·la "Xera i sutge" de Sílvia Fernández Serrano, "El moll de l'os" de Xavier Franquesa, o el poemari "Poemes de l'equinocci" del casserrenc Josep Grifoll, ja presentat fa uns mesos. 

Fora del Berguedà, però, i de la mà d'editorials més petites, la propietària de la llibreria Quatre Cantons de Berga ha recomanat "La gran teranyina" de Roger Vinton, editat per Periscopi, o bé "El Gen", l'aposta de La Campana que, per primera vegada, no presenta una novel·la, sinó que s'atreveix amb un llibre de genètica. 

A banda, però, Fornell també ha destacat el retorn de vendes de determinats volums que es reediten, com ara "Incerta Glòria", de Joan Sales, que ha revifat arran de la pel·lícula.
 

Novetats editorials per aquest Sant Jordi Foto: Aida Morales


Pel que fa a la lectura infantil, des de la Llibreria Huch han destacat la moda dels àlbums il·lustrats, com ara "De quin color és un petó" o "Els fantasmes no truquen a la porta", que són "relats molt bonics i pedagògics" de Rocio Bonilla, així com els contes de la col·lecció "L'Agus i els monstres", o els llibres de Gerónimo Stilton. 

Best sellers, habituals i premis

Els best sellers que aquestes dues llibreries, així com Cal Morlans, han destacat, tenen noms i cognoms força comuns. "La senyora Stendhal" de Rafel Nadal; "Rosa de cendra" de Pilar Rahola; "Nosaltres dos" de Xavier Bosch, o "El que et diré quan et torni a veure" d'Albert Espinosa, són alguns exemples del que ja es preveu com un èxit de vendes.

No obstant això, també destaca "Els vells amics" de Sílvia Soler; el volum de no ficció "La vida que aprenc" de Carles Capdevila, o bé autors castellans amb llibres com "El monarca de las sombras" de Javier Cercas o "Patria" de Fernando Aramburu.