ERC donarà suport a la CUP en els Pressupostos a canvi d'incrementar partides en educació i parcs infantils

Esquerra considera important incrementar les partides de les escoles públiques de Sant Joan, Santa Eulàlia i la Valldan, així com de l'escola bressol | Els republicans proposen incrementar en 20.000 euros la partida per a parcs infantils i en 25.000 la d'eliminació de barreres arquitectòniques

18 d'abril del 2017
Actualitzat el 19 d'abril a les 10:15h
Roda de premsa d'ERC per presentar les esmenes als Pressupostos de Berga.
Roda de premsa d'ERC per presentar les esmenes als Pressupostos de Berga. | Aida Morales
La proposta de Pressupostos que presentarà l'equip de govern de la CUP de Berga el proper dijous al ple extraordinari dels comptes de la ciutat serà, gairebé amb tota certesa, aprovada. Així es desprèn de l'anunci que aquest dimarts ha fet el grup municipal d'ERC a Berga, que ha afirmat que, després de negociar, s'ha arribat a un acord amb l'equip de govern per introduir determinades esmenes a la proposta, a canvi del seu vot a favor. 

D'aquesta manera, ha explicat la líder republicana, Ermínia Altarriba, ERC torna a fer una "proposta constructiva" que incrementa els Pressupostos de la CUP en 85.000 euros, que en aquest cas provindrien, així com ja s'ha pactat, d'una partida d'ingressos extraordinaris. Per als republicans, prioritzar tota una sèrie de "qüestions bàsiques" com l'educació, la mobilitat o la renovació dels parcs era indispensables per donar-hi suport. 

En roda de premsa, Altarriba ha desgranat la proposta presentada i pactada amb l'equip de govern. Aquesta consisteix en donar 15.000 euros més a l'escola bressol municipal, que només disposava d'una partida de 5.000 euros. D'aquesta manera, i amb 20.000 euros, aquesta podrà millorar i posar al dia els seus equipaments, així com optimitzar molts dels seus recursos, per tal de garantir la igualtat d'oportunitats de tots els nens. 

En aquest sentit, ha afegit el regidor Jordi Pujals, "és moment de posar a lloc" determinades millores que amb la crisi econòmica s'havien congelat per manca de pressupost. En comparació amb altres centres privats, a més, els equipaments de l'escola bressol municipal havien "minvat" i en aquest sentit, aprofitant els 25 anys del centre, s'intentarà donar un nou impuls al servei que ja presten els seus professionals. 
 

Els regidors Jordi Pujals i Ermínia Altarriba a la roda de premsa Foto: Aida Morales


A més, ERC també considera important incrementar les partides de les escoles públiques de Sant Joan, Santa Eulàlia i la Valldan. En conjunt, es preveu donar 5.000 euros més a les dues primeres, i 3.000 a la del districte de Berga, ja que és la més petita, perquè, en total, disposin d'un pressupost de 20.000 euros, 20.335,54 i 9.346,81, respectivament. 

Plans estratègics

Segons la proposta dels republicans aprovada per la CUP, també és important dotar la Comissió de Plans Estratègics de Ciutat amb una partida, per tal de portar a terme alguns dels projectes pendents. En aquest cas, es proposa donar 6.000 euros a la comissió, amb l'objectiu de millorar el seu funcionament i la dinàmica de treball. 

Parcs infantils i barreres arquitectòniques

Per altra banda, ERC també considera important que s'incrementi en 25.000 euros la partida per eliminar les barreres arquitectòniques de la ciutat. Això ajudarà a construir una "ciutat integradora", ha explicat Altarriba, a banda de destacar que és una de les "grans mancances" que actualment té Berga. 

Sobre la gestió d'aquests diners, ha dit, es posarà a mans de l'empresa BRG Progrés, per tal que es treballi en aquelles zones més prioritàries. 

Per altra banda, i com a proposta important, els republicans també han considerat molt important incrementar d'11.000 a 31.000 euros el pressupost de manteniment de parcs, sobretot infantils. De fet, han indicat, la "degradació" d'aquests espais és una realitat estesa en diversos punts del municipi que, fins i tot, pot generar perill: "Poden ser perillosos per a la gent que els utilitza".
 

Roda de premsa de presentació de les esmenes als Pressupostos Foto: Aida Morales

Arxivat a