Gironella instal·la contenidors de vidre especials per als restauradors

L'Ajuntament de Gironella planeja una reordenació tranquil·la de les illes de recollida de residus

Redacció
15 d'abril del 2017
Actualitzat a les 12:33h
Nous contenidors de Gironella.
Nous contenidors de Gironella. | AjGironella.
Tal com també es va fer a Berga fa uns mesos, Gironella ha començat a implantar un nou sistema de contenidors per a envasos de vidre pensats per fer més fàcil el reciclatge en bars i restaurants. Segons ha informat l'Ajuntament de Gironella, vuit empreses de l'avinguda Catalunya ja en disposen. 

A més, també  s'han canviat els contenidors ubicats al carrer del Riu, el carrer Farguell, la cruïlla entre Farguell i Balmes, i la zona de l'antiga estació, amb previsió que el model es vagi estenent a mesura que Ecovidrio, a través del Consell Comarcal del Berguedà, faciliti noves unitats. Un cop se substitueixin els contenidors situats a les illetes dels carrers, el consistori ha informat que també facilitarà nous contenidors per als establiments de restauració d'altres punts del municipi. 

Tot aquest seguit de mesures s'emmarquen en el pla de millora de l'Ajuntament per incentivar el reciclatge a partir d'una reordenació tranquil·la i pactada amb els veïns de les illetes de contenidors. Actualment, el reciclatge a Gironella se situa en el 33,91%, per damunt de la mitjana de la comarca, que és d'un 30,19%, segons dades de l'Agència Catalana de Residus. 
Arxivat a