Vilada recupera els premis literaris Aurora Bertrana amb 450 euros per repartir

L'Ajuntament de Vilada vol retre homenatge a Aurora i Prudenci Bertrana, vinculats al poble | El concurs literari es va deixar de fer el 2011

Redacció
13 d'abril del 2017
Actualitzat el 18 d'abril a les 20:13h

Vilada Foto: Xtec


Per commemorar els 125 i 150 anys del naixement d'Aurora i Prudenci Bertrana, l'Ajuntament de Vilada ha decidit posar el seu granet de sorra dins de l'anomenat Any Bertrana i recuperar els premis literaris que, enguany, celebraran la cinquena edició. De fet, segons han informat, el concurs ja s'havia realitzat entre els anys 2008 i 2011, tot i que posteriorment s'havia perdut. 

Amb aquests, el consistori convida a retre homenatge i posar en valor la literatura amb 450 euros de premis. El primer premi serà de 300 euros, mentre que el segon tindrà una compensació de 150 euros. Amb això, ha indicat, es busca reconèixer amb "prou èmfasi" el fet que varis llibres d'Aurora Bertrana van ser escrits a Vilada, o que Prudenci Bertrana va fer diversos retrats a l'entorn paisatgístic i natural del poble. 

El termini per presentar les composicions literàries estarà obert fins el 23 de juny, han anunciat, amb categories d'adult i infantil. Les obres, per altra banda, es podran fer arribar a través de correu electrònic, correu postal o presencialment a l'Ajuntament de Vilada. En la categoria infantil, el premi consistorià en una novel·la i un obsequi. 

Amb la recuperació d'aquests concurs, l'organització espera un bon nivell de participació, amb l'objectiu de poder continuar organitzant més edicions del certamen de cara a propers anys.