Berga presenta a la ciutadania un programa d'acompanyament a les persones refugiades

La xerrada informativa serà el proper 20 d'abril a les 19.30 al Casal Cívic

Redacció
13 d'abril del 2017
Actualitzat a les 11:05h
L'Ajuntament de Berga presentarà, conjuntament amb el Consell Comarcal del Berguedà, la Creu Roja i el Comitè Català d'Acollida a les Persones Refugiades, el projecte Mentòria del Programa Català del Refugi. Serà en una xerrada informativa el proper 20 d'abril a les 19.30 al Casal Cívic de Berga, on es convida la ciutadania a assistir, per tal de formar part d'aquest programa basat en l'acció solidària i la responsabilitat voluntària envers el dret al refugi. 

Mentòria tracta l'ajuda i el suport a les persones acollides i pretén mobilitzar voluntaris arreu del territori català. Aquests s'organitzen en Grups d'Acollida d'entre tres i cinc persones, fan l'acompanyament d'una persona o família pel període d'un any amb dedicació setmanal d'entre dues i quatre hores i, d'aquesta manera, es fomenta l'autonomia social de les persones refugiades, l'aprenentatge de la llengua i el suport en la cerca de feina i vincles amb persones i entitats de la comarca. 

Les persones voluntàries, per altra banda, portaran a terme una formació per obtenir les eines perquè l'experiència sigui satisfactòria i, entre ells, es recomana que els grups tinguin lligams de confiança mútua, per tal que es puguin complementar. 

Aquest programa, han indicat des de l'Ajuntament de Berga, no és incompatible amb les accions de voluntariat que ja es porten a terme a la comarca des del passat mes de desembre.