L'economia circular centrarà la Fira de l'1 de Maig de Berga

En comptes d'extreure, fabricar, consumir i llençar, es posaran les bases d'una nova concepció de la productivitat

Redacció
12 d'abril del 2017
Actualitzat a les 12:35h

Fira de l'1 de maig a Berga Foto: Aida Morales


L'economia circular serà la protagonista, enguany, de la Fira de l'1 de Maig de Berga, que cada any organitza l'Ajuntament de la ciutat, conjuntament amb l'Agència de Desenvolupament del Berguedà (ADBerguedà), com un esdeveniment multisectorial. Segons han informat, doncs, en aquesta nova edició es tractarà una altra manera de centrar la vista en el creixement econòmic. En comptes d'extreure, fabricar, consumir i llençar, es posaran les bases d'una nova concepció de la productivitat. 

Molts recursos naturals són finits, motiu pel qual s'han de trobar noves maneres més sostenibles d'utilitzar-los. En aquest punt, l'economia circular és un concepte que pretén garantir un creixement sostenible dels territoris mitjançant la utilització de recursos d’una manera més eficient i intel·ligent, amb l’objectiu que el valor dels productes, els materials i els recursos es mantingui i circuli a l’economia durant el major temps possible reduint al mínim la generació de residus.

Segons ha recordat l'Agència, un dels factors de l’economia circular és l’aprofitament i reutilització de residus. És a dir, el que per una empresa no serveix, pot ser útil per a una altra per valoritzar-lo i crear un nou producte. Aquest concepte s'ha popularitzat actualment, però ja es posava a la pràctica amb anterioritat. Per exemple, a l'antiga central tèrmica de Cercs i a la indústria cimentera. La segona aprofitava els residus de la primera per generar ciment. 

A banda d'aquest eix temàtic, però, la Fira de l'1 de Maig de Berga també comptarà amb diversos estands de jardineria, productors alimentaris, artesania i altres empreses i serveis del Berguedà, destacant a aquelles que implementen sistemes vinculats a l'economia circular. Així mateix, també es podran veure espais institucionals i de formació, així com entitats sense ànim de lucre o ciutats agermanades amb Berga.