Avià acull per primera vegada l'Open d'Espanya de Descens en BTT amb alguns dels millors bikers de l'Estat

La cursa del 22 i 23 d'abril també comptarà per la Copa Catalana de Descens | S'esperen uns 300 participants acompanyats de familiars i amics

12 d'abril del 2017
Actualitzat a les 12:12h
Presentació de la Copa Catalana i Open d'Espanya de Descens en BTT a Avià
Presentació de la Copa Catalana i Open d'Espanya de Descens en BTT a Avià | Aida Morales
Avià acollirà, per primera vegada el proper 22 i 23 d'abril, l'Open d'Espanya de Descens en BTT. Serà en el marc del 5è descens d'Avià, que organitza el BTT Avià Descens Team, amb alguns dels millors bikers de l'estat i alguns internacionals, que competiran en el que serà la quarta prova d'aquesta lliga estatal. 

Segons han presentat aquest dimecres en roda de premsa, el descens d'Avià serà, a més, una de les proves de la Copa Catalana de Descens, amb un circuit d'entre 1,5 i 5 quilòmetres, depenent de la categoria, i un desnivell de 250 metres amb temps de cursa d'entre un minut i cinc minuts. En aquesta, que es disputarà al terme municipal d'Avià, es preveu la participació d'uns 300 corredors de tot l'estat, un increment significatiu en comparació amb la primera edició de l'esdeveniment esportiu, quan només n'hi havia 80. 

El president del club organitzador, Jordi Junyent, també candidat a liderar l'Open d'Espanya i quart, actualment, en la classificació general, ha explicat que aquesta prova serà la quarta d'un total de sis proves. Es disputarà en un circuït millorat respecte d'anys anteriors, amb una zona de salts "més gran i espectacular de cara al públic" a l'arribada, i amb millores en el conjunt del recorregut. La sortida serà al Pla de Capolat, mentre que l'arribada es podrà veure al circuit de motos de Els Arbres Blancs. Actualment, aquest circuit és reconegut arreu de Catalunya dins del món del BTT, així com un punt de referència per fer entrenaments per a molts corredors de l'estat. 

Tal com ha explicat, els entrenaments es faran dissabte i la cursa diumenge. Hi haurà dues mànigues, i només en la segona, a la final, es puntuarà. Per a Junyent, el fet que es pugui realitzar l'Open d'Espanya a Avià és un pas endavant molt important pel club. Un reconeixement de la feina feta que pot ajudar a donar més "repercussió" a aquest esdeveniment esportiu. 
 

El president del Club BTT Avià Descens Team, Jordi Junyent Foto: Aida Morales


A banda, ha considerat, donar visibilitat a aquest esport és important, ja que és una modalitat "no gaire reconeguda respecte de la mountain bike o la bici de carretera". En aquest punt, doncs, ha volgut incentivar la gent a provar el descens, tot i que d'una manera responsable: "Tothom pot provar-ho, però cal anar ben protegit i ser conscient que comporta risc i pot ser perillós". A la prova d'Avià, doncs, Junyent no recomana que els principiants s'hi inscriguin, ja que es tracta d'un recorregut professional amb un alt nivell tècnic. 

Impacte molt positiu

Segons l'alcaldessa d'Avià, Patrocini Canal, la prova revertirà molt positivament en el poble i en la comarca. "Té un impacte molt positiu per Avià i per tot el Berguedà", ha afirmat. A més, ha assegurat que, en aquest cas, es tracta d'una prova "consolidada", portada a terme amb tota la "seriositat" i "professionalitat" pel club, i que cada vegada va agafant més nom. 

Davant d'això, ha continuat, el consistori estarà al costat d'aquesta activitat esportiva, així com de totes les altres proves populars, ja que "dinamitzen el territori, porten gent i poden ensenyar zones molt bones per a la pràctica de l'esport". 
 

Cartell de la Copa Catalana i Open d'Espanya de Descens en BTT d'Avià Foto: Aida Morales