L’alcalde de Borredà cedeix el seu fons documental a l’Ajuntament

Tota la documentació serà traslladada a l'Arxiu Comarcal del Berguedà

Redacció
11 d'abril del 2017
Actualitzat a les 14:15h

L'alcalde de Borredà, Joan Roma Foto: Aida Morales.


L’alcalde de Borredà, Joan Roma, ha oficialitzat la donació del seu fons documental al poble. Així es va registrar aquest dilluns 10 d’abril, després de 38 anys de presència ininterrompuda al consistori. Es tracta, tal com ha precisat, d’uns 12.000 documents que van des de les activitats que ell mateix va portar a terme durant la seva etapa a Suïssa, fins a les pròpies del seu pas com a coordinador de la Comissió de Festes de Borredà i, més endavant, regidor i alcalde des de 1979. A més, ha afegit, també hi consta tota l’etapa de militant i dirigent del PSC al Berguedà i a la Catalunya Central i, finalment, allò referent a la seva etapa com a diputat al Parlament durant quatre legislatures. 

Segons ha explicat, el motiu de la donació de la documentació és “facilitar la seva preservació i ordenació de cara al futur”. “En tant que borredanès de naixement i vida, res millor que fer-ne donació al poble”, ha declarat. A més, ha recordat, l’arxiu de Borredà es va destruir durant la Guerra Civil i, de la seva història, se n’han pogut salvar pocs documents. 

En aquest punt, la preservació de tota la documentació ha estat una de les prioritats dels governs municipals durant el seu mandat, ha afirmat, motiu pel qual “és lògic” que vulgui fer l’entrega del Fons Documental, per tal que sigui dipositat a l’Arxiu Comarcal del Berguedà, on tindrà un espai reservat i facilitats per a ser preservat, ordenat i consultat.