Berga s’omple d’activitats culturals i esportives durant la Setmana Santa

L'EMMB programa diversos concerts | Dues exposicions de pintura estaran obertes al públic, i el diumenge 16 d'abril hi haurà la tradicional cantada de Caramelles

Redacció
11 d'abril del 2017
Actualitzat a les 12:49h
La ciutat de Berga s’omplirà, durant la setmana de Pasqua, d’activitats esportives, musicals i culturals per a tots els públics. Segons ha informat l’Ajuntament a través d’un comunicat, s’ha dissenyat un ventall d’opcions variades, que van des del taller d’skate iniciat aquest dilluns i que s’allarga fins dijous impulsat per l’àrea de Joventut al Parc del Lledó, fins a l’oferta d’actuacions musicals de l’Escola Municipal de Música de Berga (EMMB), exposicions i cultura popular. 

Dins de la 5a edició del cicle de música per a la ciutat, divendres 14 d’abril es farà el concert de Setmana Santa de la mà de la Coral de l’EMMB i l’Orquestra de Cambra de Terrassa, sota la direcció de Jordi Sabata. Serà a l’Església de Santa Eulàlia a les 18.00 hores, on farà el rèquiem del compositor noruec Kim A. Arnesen. Per altra banda, la segona proposta musical de l’escola serà diumenge 16 d’abril a les 18.00 hores al Teatre Municipal, on s’oferirà un concert gratuït de música de banda protagonitzat per la National Youth Wind Orchestra of Luxembourg. 

El mateix diumenge 16 d’abril a les 13.00 hores, se celebrarà la tradicional cantada de caramelles a la plaça de Sant Pere. La trobada comptarà amb la participació de diverses colles que pujaran a l’escenari per a interpretar peces musicals tradicionals del dia de Pasqua. Enguany, les colles que assistiran al recital són la Coral Infantil Xerics, el Grup de Caramelles de La Valldan, el Coro i la Cobla Ciutat de Berga i la Coral Queraltina. L’acte finalitzarà amb la interpretació conjunta de tots els grups de la sardana “La Puntaire”. 

A més, durant la setmana també es podrà visitar l’exposició anual col•lectiva de pintors berguedans Memorial Jacint Codina a la Sala Casino de Berga, que compta amb 52 obres diferents. Aquesta és gratuïta i estarà oberta al públic els caps de setmana fins el 23 d’abril, de les 12.00 a les 14.00 hores, i de les 18.00 a les 20.30 del vespre.  Així mateix, també es podran gaudir dels quadres de l’escriptor i artista Prudenci Bertrana, un d’ells descobert recentment, que s’exposen al Museu Comarcal de Berga en motiu de l’Any Bertrana. 
 

Activitats a Berga per Setmana Santa