El documental «Vides» desperta emoció i descobreix el record de 10 avis de Berga

El treball ajuda a desgranar la memòria històrica col·lectiva de la ciutat, a través d'experiències individuals

Redacció
11 d'abril del 2017
Actualitzat a les 10:31h

Presentació del documental Vides Foto: Fundació Sant Bernabé


La memòria històrica col·lectiva de la ciutat de Berga es va continuar recuperant aquest passat cap de setmana, arran dels records individuals de 10 persones grans residents a la Residència Sant Bernabé. Va ser en l'acte de presentació del documental "Vides", que va reunir més de 150 persones al Pavelló de Suècia, entre els quals els mateixos protagonistes de l'audiovisual. 

L'acte va comptar amb una notable resposta del públic, i la sala es va omplir per fer memòria i escoltar les vivències dels avis i àvies, que es recollien a través d'entrevistes fetes per voluntaris del Casal de la Gent Gran i l'Agrupament Escolta. En conjunt, un documental de 30 minuts que serveix de testimoni dels canvis que, durant els darrers anys, ha viscut la ciutat de Berga i el Berguedà durant el darrer segle. 

Amb aquest projecte, doncs, la Residència Sant Bernabé ha volgut sumar esforços, conjuntament amb el Casal i l'Agrupament Escolta per preservar el llegat de la ciutat, així com per fer reflexionar sobre els canvis que ha portat fins a la societat actual. Va ser en un acte emocionant, que va despertar sentiments a flor de pell, i on van intervenir els autors del projecte i es va poder gaudir de música en directe de la mà del grup berguedà We are us
 

El Pavelló de Suècia ple de gent durant la presentació del documental Vides Foto: Fundació Sant Bernabé

Arxivat a