Una vaca i un vedell del Berguedà guanyen el Concurs Nacional de raça bruna dels Pirineus

L'explotació berguedana de Cal Font guanya una de les subcategories de vedelles

Redacció
10 d'abril del 2017
Actualitzat a les 15:46h
Vaca i vedell guanyadors absoluts del concurs.
Vaca i vedell guanyadors absoluts del concurs. | Federació Catalana de la raça Bruna dels Pirineus
Una vaca de raça bruna i el seu vedell, nascuts a Olvan, han guanyat aquest cap de setmana el Concurs Nacional de raça bruna dels Pirineus, que s'ha disputat a Vic (Osona) en el marc del Mercat del Ram. En aquest hi han participat prop de 150 caps de bestiar procedents de totes les comarques on aquesta raça té presència, concursant en diferents categories. Els animals del Berguedà, però, han estat els màxims guanyadors, liderant la categoria de Gran Campió del Concurs. Aquests provenen de l'explotació Vallnova-Espanholet, que una part de l'any pasturen a la Val d'Aran, i l'altra a Olvan, on van néixer. 

La comarca més premiada, per altra banda, ha estat la Val d'Aran, amb vuit guardons en total, mentre que l'animal Gran Campió Jove procedia de l'explotació Casa Mestrepere del Pallars Jussà. En la categoria de vaques eixutes, el primer premi se l'ha emportat un animal de l'explotació Casa Beta, del Pallars Sobirà; i l'escollida com a millor terçona amb vedell ha estat per a l'explotació Vallnova-Espanholet, de la Val d'Aran. 

En categoria de toro, el guanyador era de Mas El Coll, del Ripollès; i en braves, el primer premi ha anat a parar a Casa Mestrepere del Pallars Jussà. En vedelles, dividida en diferents grups, els primers premis han estat per a Vallnova-Espanholet, per a La Casanova de Queralbs, al Ripollès, i per Cal Font, al Berguedà. 

El president de la Federació Catalana de la raça bruna dels Pirineus, Josep M. Moga, s'ha mostrat satisfet del concurs i de la qualitat dels animals. Així mateix, ha agraït la bona predisposició de l'Ajuntament de Vic, que a més del Concurs Nacional, acull també el Mercat de la Bruna, a la tardor. 
 

Concurs nacional de raça bruna dels Pirineus Foto: Federació Catalana de la raça Bruna dels Pirineus