Partits i polítics del Berguedà mostren el condol per la mort de la socialista Carme Chacón

El PSC de les comarques del Berguedà, Bages i el Solsonès, i el PDECat del Berguedà expressen el seu condol a les xarxes

Redacció
10 d'abril del 2017
Actualitzat a les 9:52h

Chacón, en una imatge d'arxiu. Foto: Pere Francesch


Alguns dirigents i formacions polítiques del Berguedà han volgut mostrar, a través de les xarxes socials, el seu condol per la mort de la socialista i exministra de Defensa, Carme Chacón, que ha estat trobada morta al seu domicili a l'edat dels 46 anys. Entre aquests, el PSC a les comarques del Berguedà, Bages i Solsonès, així com el PDECat del Berguedà. També ho han fet, expressament, polítiques com la regidora de CDC a l'Ajuntament de Berga, Maria Antònia Ortega, i la berguedana i coordinadora territorial de les JNC a les comarques centrals, Júlia Francàs. 

Chacón, membre de l'executiva del PSOE i militant del PSC, va ser escollida diputada per Barcelona l'any 2000. El 2004 va ser nombrada vicepresidenta del Congrés dels Diputats i llavors va ocupar dos càrrecs de ministra amb Rodríguez Zapatero: primer, el 2007, de Vivenda, i després, el 2008, de Defensa (va ser la primera dona en ocupar aquest càrrec).

El 2012 va ser candidata a secretària general del PSOE i va perdre davant Alfredo Pérez Rubalcaba. El 2014 va ser escollida secretària de Relacions Internacionals del PSOE i el 2016 va presentar la seva dimissió. Des de llavors ha estat apartada de la política activa.

El primer secretari de la Federació XI del PSC a la Catalunya Central, Cristòfol Gimeno, admet estar "molt tocat" amb la notícia. "A vegades perdem el temps amb notícies secundàries", ha observat, mentre assumia sentir-se colpit per la mort d'una persona "tan jove, amb qui havíem compartit tantes estones".