Cervesa, gastronomia i natura es fusionen al Vieer Fest de Puig-reig que creix i es consolida

La colònia de Cal Prat s'omple d'amants de la cervesa i la gastronomia

Cristina Prat
09 d'abril del 2017
Actualitzat el 10 d'abril a les 14:12h
Vieer Fest a Cal Prat, Puig-reig
Vieer Fest a Cal Prat, Puig-reig | Cristina Prat
El Vieer Fest, la mostra de vi, cervesa i gastronomia del Berguedà, ha tornat a saber combinar a la perfecció les dosis de cervesa, gastronomia, patrimoni industrial i natura. El resultat, un festival que creix i es consolida amb gran èxit a la comarca.

Aquest diumenge, el passeig dels Til·lers de l'antiga colònia tèxtil de Cal Prat, s'ha convertit en l'escenari de la segona edició del Vieer Fest. L'entorn escollit ha estat una part clau de l'èxit d'aquesta edició, enguany marcada per la presència del riu Llobregat, com a eix vertebrador real i simbòlic del festival. Al voltant de la llera del riu i del jardins del passeig dels Til·lers de Cal Prat s'han disposat els estands i parades de la mostra. Des de l'obertura de portes ja han estat molts els visitants que s'han deixat impressionar pel lloc i han gaudit de l'oferta de vi i cerveses que ha presentat el Vieer Fest. Entre les empreses expositores s'hi han trobat X'P Brewers, Guillem de Berguedà, Quer, Grenyut i la cervesaria Nómada On Wheels, incorporada aquest any. Tot això, maridat amb petites degustacions, com la del forn Cal Marçal, la cansaladeria Cal Feliu, el celler Ca la Quica, la formatgeria Rocatova i la botiga degustació de vins Victòria.
 

Vieer Fest a Cal Prat, Puig-reig Foto: Cristina Prat


La difusió de l'entorn de Cal Prat s'ha potenciat amb un recorregut poètic muntat per l'associació cultural Pensaments i paraules. Alguns visitants han decidit arribar a la Vieer Fest per aquest camí, tot resseguint el riu Llobregat de Puig-reig fins a Cal Prat. Uns dos quilòmetres de recorregut amb diverses peces poètiques penjades als arbres. També s'ha organitzat un tast de cerveses amb exemplars de tots els productors participants. La mostra ha estat amenitzada pels grups de música Mr Fantasmitü (La Comunidäd), i el quartet Gots de Tuba. D'altra banda, la xerrada de la historiadora Rosa Serra, prevista per a les 12.00 del migdia, s'ha suspès a causa de la manca de públic.  

A més, durant tot el dia, un taxi llançadora de vuit places ha facilitat l'arribada de gent de Puig-reig a la zona. 

 

Vieer Fest a Cal Prat, Puig-reig Foto: Cristina Prat



Festival itinerant

La remor del riu, la música ambient, el sol i el maridatge amb el beure i el menjar han creat un ambient òptim per passar una estona, passejar, retrobar-se amb coneguts a la vora del riu Llobregat. Des de l'organització s'han mostrat molt satisfets i contents per l'acceptació del festival segons ha declarat a NacióBerguedà, el regidor de Cultura, Jesús Subirats, sobretot perquè "activitats com aquesta permeten redescobrir i ensenyar als berguedans i forans el patrimoni de les colònies tèxtils" que hi ha a tot el terme municipal de Puig-reig i a tota la comarca.  

En aquest sentit, Subirats ha dit que "el caràcter itinerant del Vieer Fest forma part del seu ADN", justament perquè el que es busca és posar damunt del mapa aquests indrets més aviat oblidats i amb un gran atractiu. Així, de cara cara l'any vinent l'organització ja pensa en un nou paratge on celebrar la tercera edició del festival. 

 

Vieer Fest a Cal Prat, Puig-reig Foto: Cristina Prat

 

Vieer Fest a Cal Prat, Puig-reig Foto: Cristina Prat

 

 

 

Vieer Fest a Cal Prat, Puig-reig Foto: Cristina Prat

 

Vieer Fest a Cal Prat, Puig-reig Foto: Cristina Prat

Arxivat a