Puig-reig omple els carrers de literatura i cultura amb la primera Festa del Llibre i la Novel·la històrica

L'esdeveniment va combinar autors comarcals amb altres de primer nivell, potenciant la vessant més propera i històrica del municipi | L'organització ja pensa en una segona edició de la festa

Cristina Prat
09 d'abril del 2017
Actualitzat a les 10:23h
Fira del Llibre i la Novel·la històrica de Puig-reig
Fira del Llibre i la Novel·la històrica de Puig-reig | Aj Puig-reig
El municipi de Puig-reig va viure aquest dissabte la primera Festa del Llibre i la Novel·la històrica, una aposta per acostar la literatura als ciutadans d'una manera diferent a l'habitual, tot donant a conèixer l'atractiu històric del poble. Els organitzadors de l'esdeveniment cultural es mosten satisfets i ja pensen en la organització d'una segona edició seguint el mateix format. 

La Festa del Llibre i la Novel·la Històrica que va prendre forma a la plaça Mestre Badia de Puig-reig va omplir els carrers de literatura i cultura. L'esdeveniment es va desenvolupar en un format de fira força itinerant, segons ha explicat a NacióBerguedà l'alcalde del municipi, Josep Maria Altarriba. Els visitants van poder comprar els llibres i novel·les signats pels mateixos autors o escoltar les presentacions de les obres d'altres escriptors. De retruc, a l'eix comercial del poble si van deixar veure visitants i turistes que van aprofitar l'ocasió per comprar i conèìxer els comerços puig-reigencs. 

D'altra banda, la vessant històrica i divulgativa va tenir-hi un pes important, i es van organitzar diverses activitats en aquesta direcció. Un exemple, és la visita guiada pel poble que van poder fer els visitants amb inquietuds històriques on van descobrir el passat templer del Puig-reig i el castell del poble. La festa, va anar complementada amb un esmorzar a càrrec de l'Associació Templera de Puig-reig. Segons el consistori hi van passar al voltant d'unes 800 persones al llarg de tot el dia. 

Una vintena d'autors de tot Catalunya van participar a la festa, la gran majoria locals o comarcals, tot i que també va comptar amb autors catalans reconeguts. Alguns dels escriptors que s'hi van poder veure són: Rafel Nadal, Coia Valls, Jordi Mata, Jaume Clotet, Víctor Amela, Xavier Casinos, Griselda Lozano, Francesc Ribera “Titot”, Xavier Therós, Andreu Claret Serra, Sebastià Sardiné, Eudald Serra, Silvia Tarragó, Jordi Matilló, Begoña García, Joaquim Molina, Francesc Xavier Hernández Cardona, Carmen Martín, Fernando Ezquerra Lapetra i Jordina Ayats. Tot i que els escriptors i escriptores van presentar, signar i vendre les seves novel·les, les dues llibreries del poble també hi van tenir el seu lloc i van poder difondre volums històrics. 

Pensant en una nova edició

L'esdeveniment va ser una bona ocasió per posar a l'aparador el municipi de Puig-reig. En aquesta línia, Altarriba ha declarat que des de l'organització estan "molt satisfets" dels resultats de la festa en la a seva primera edició, tant per la bona acceptació per part del públic com dels mateixos escriptors. Tant és així, que segons ha explicat ja pensen en una segona edició de cara l'any vinent seguint el mateix format de la fira, però incloent petits canvis a nivell organitzatiu per millorar-la, com la ubicació dels estands o la concentració dels escriptors en una mateixa zona. 




 
Arxivat a