Recuperen l'antic sender d'accés al Parc Natural del Cadí-Moixeró des de Guardiola de Berguedà

Es realitzen treballs de millora de la senyalització del camí, d'eliminar l'excés de marques ja existents, de recol·locar la senyalització vertical i d'instal·lar noves banderoles

Redacció
07 d'abril del 2017
Actualitzat a la 13:09h

Treballs de recol·locació de la senyalització. Foto: Departament de Territori i Sostenibilitat


La brigada de manteniment del Parc Natural del Cadí-Moixeró i el Centre Especial de Treball Taller Coloma han arranjat el sender de petit recorregut PR-C 158 per accedir al Parc natural des de Guardiola de Berguedà. Es tracta, segons ha informat el Departament de Territori, de la via més directa per accedir a l'espai protegit. En aquest cas, els treballs s'han realitzat amb la col·laboració de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà i l'Ajuntament de Guardiola de Berguedà, que han ajudat a recuperar el camí antic que evita el pas per una pista forestal i fa molt més agradable el recorregut.
 
A la part superior del camí, han indicat, s’han netejat les antigues marrades, desbrossant i eliminant la vegetació arbustiva que les havia tapat. D'aquest manera, doncs, també s'ha facilitat l'accés al cim de Sant Marc. Per altra banda, també s’ha aprofitat per millorar la senyalització del camí, eliminar l'excés de marques ja existents, recol·locar la senyalització vertical i instal·lar noves banderoles. Per difondre les millores, l'ajuntament ha organitzat una caminada popular fins a Sant Marc aquest dissabte 8 d’abril, en el marc de la Setmana Saludable al Berguedà.

Durant la caminada, han exposat, es passa pel veïnat de Brocà, amb grans masies i exteneses zones de pastura. També s'hi troben les esglésies de Sant Martí i Sant Marc de Brocà, aquesta última molt deteriorada, però amb magnífiques vistes dels principals cims i serralades del parc natural i del seu entorn, com la serra d’Ensija, el massís del Pedraforca, la serra del Cadí, la serra del Moixeró, la Tosa i el Puigllançada.