L'Ajuntament de Berga aprova les mocions de suport a Sergi Rodríguez «Teti»

La primera moció ha estat aprovada per l'Ateneu Llibertari, mentre que la segona, més institucional, per part de CDD

Redacció
06 d'abril del 2017
Actualitzat a les 22:07h

Sergi Rodríguez 'Teti' Foto: @TetiAbsolucio


L'Ajuntament de Berga ha aprovat, aquest dijous en ple municipal, tornar a donar suport a Sergi Rodríguez "Teti" i demanar la seva llibertat, tot i que mitjançant dues vies. La primera ha estat l'escrit de l'Ateneu Llibertari, que ha carregat contra la Fiscalia i ha demanat llibertat del jove berguedà, mentre que la segona, amb un escrit "més institucional", que ha presentat CDC, com a contrarèplica a l'anterior. 

La primera moció, doncs, ha estat aprovada amb els vots de la CUP i ICV i l'abstenció d'ERC, el PSC i CDC; mentre que la segona, amb els vots a favor de CDC, ERC i ICV, i les abstencions de la CUP i el PSC. 

La moció presentada per l'Ateneu Llibertari considerava "totalment inadmissible" la possibilitat de Rodríguez d'entrar a la presó per un calbot, i demanava la lliure absolució, de la mateixa manera que ja es va aprovar mitjançant una moció el passat 7 d'abril. Així mateix, la moció denunciava que la Fiscalia actuava com a "braç executor del poder espanyol" per empresonar Rodríguez, i denunciava el rumb d'aquesta acció excepcional, com una "tàctica del govern espanyol i del Partit Popular" per estendre la imatge "difamatòria" que el poble català és discriminatori. En aquest punt, doncs, es demanava al consistori que es postulés a favor del "Teti" i que demanés la seva llibertat. 

Per la seva part, però, CDC ha avisat que l'independentisme "ha de ser molt curós" en les formes. En aquest punt, doncs, ha defensat el seu cap de llista, Antoni Biarnés, es podria estar d'acord amb la moció però, segons ha dit, discrepen en el "to". "Creiem que és més un manifest polític més propi de l'àmbit associatiu que de l'àmbit institucional", ha declarat. D'aquí, ha precisat, la moció alternativa que han presentat, "més pròpia d'un ajuntament" i sense "tanta salsa ideològica". 

En qualsevol cas, però, ha destacat, consideren "absurd" que una persona condemnada només a un any vagi a la presó. A més, ha afirmat, aquest ingrés "no faria cap bé a ningú", ja que només aconseguiria incrementar la tensió social i no permetria tornar a la convivència. 

En la mateixa línia, el portaveu republicà, Jordi Pujals, s'ha posat al costat d'aquesta moció convergent, tot i que ha recordat, també, que des d'un primer moment ells va condemnar l'agressió, ja que "la defensa de la independència és de forma pacífica". Igualment, la portaveu del PSC, Rosalia Monroy, ha recordat que si Rodríguez hagués demanat perdó públicament, no s'hauria arribat fins a aquest punt: "En fer ús polític d'aquestes coses, el perjudicat és aquest noi". I ha afegit: "Jo no vull que se'n vagi a la presó, ni un dia, ni un minut, però em sembla que no estem fent les coses com perquè això es pugui aturar".