Els alcaldes de Borredà i Les Llosses exposen els problemes de cobertura al Govern

Els dos municipis concerten una entrevista amb la delegada del Govern, Laura Vilagrà

06 d'abril del 2017
Actualitzat a les 16:54h

Reunió amb la delegada del Govern, Laura Vilagrà Foto: AjBorredà


Els alcaldes de Borredà, Joan Roma, i Les Llosses (el Ripollès), David Serrat, així com membres del govern i de l’oposició dels consistoris, han exposat aquest dijous al matí al Govern la problemàtica que hi ha en aquests dos municipis arran de la intermitència de la cobertura mòbil i d’Internet. Ho han traslladat a la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, per tal de fer un front comú que ajudi a disminuir les incidències al repetidor de Puigdon (Alpens), a Osona. 

Sobre, això, Vilagrà ha explicat les últimes gestions fetes amb l’empresa Telefónica, que s’ha compromès a realitzar millores al repetidor, que va ser instal•lat el 2001, i que actualment funciona amb gasoil i no té subministrament elèctric. Aquest és el principal problema de la instal•lació, que sovint pateix robatoris o es veu afectada per factors externs. Per això, ha remarcat, la companyia ha afirmat que durant aquest mes d’abril hi realitzarà millores, així com un conjunt de mesures de protecció, seguretat i vigilància. 

Segons els alcaldes, però, seria important que l’empresa portés a terme la connexió del repetidor a la xarxa elèctrica convencional, com a mesura definitiva. Una reclamació que la Delegació ha vist amb bons ulls, i motiu pel qual es mantindrà el contacte fluid per fer uns seguiment del cas. Si a mitjans de maig aquestes accions no s’haguessin produït, ha explicat Vilagrà, es decidirà si s’organitza una visita conjunta a la direcció de la companyia o se’ls demana de venir al territori per parlar-ne.