El ple de Berga debatrà una moció de suport al «Teti», on es demanarà la seva llibertat

La moció ha estat presentada per l'Ateneu Llibertari | L'oposició ja hi ha realitzat diverses esmenes

Redacció
06 d'abril del 2017
Actualitzat a la 13:48h

Sergi Rodríguez, Foto: Aida Morales.


El ple municipal ordinari que se celebrarà aquest dijous 6 d'abril a Berga debatrà, segons han informat, una moció de suport a Sergi Rodríguez "Teti", el jove de la ciutat a qui la Fiscalia demana entrar excepcionalment a la presó durant un any i mig, per haver donat un calbot a l'exregidor del PP de Berga, Joan Antoni López Noguera, durant un dels passacarrers de Patum de l'any 2012.  

Segons han explicat a la roda de premsa anterior al ple, la moció ha estat presentada segons el reglament per l'Ateneu Llibertari, i serà aquest mateix qui la defensarà. En aquesta, es demana que l'Ajuntament de Berga consideri "totalment inadmissible" la possibilitat d'entrar a la presó per un calbot, i que es reafirmi en la demanda de lliure absolució, de la mateixa manera que ja es va aprovar mitjançant una moció el passat 7 d'abril. 

Així mateix, la moció denuncia que la Fiscalia actuï com a "braç executor del poder espanyol" per empresonar Rodríguez, i denuncia el rumb d'aquesta acció excepcional, com una "tàctica del govern espanyol i del Partit Popular" per estendre la imatge "difamatòria" que el pobla català és discriminatori. En aquest punt, doncs, es demana al consistori que es postuli a favor del "Teti" i que demani la seva llibertat. 

En aquest cas, però, segons han informat, l'oposició ja ha presentat diverses esmenes que toquen, sobretot, les formes, i que s'hauran de debatre durant la sessió plenària. 
Arxivat a