El Culturitza't de Gironella engega nova temporada amb una clara aposta per les arts escèniques

El concert de Mazoni inaugurarà el cicle que s'allargarà durant els mesos d'estiu i primavera | Gironella esdevé el primer municipi del Berguedà que forma part de la Xarxa Testimoni Escènic

06 d'abril del 2017
Actualitzat a les 21:43h
Presentació del Culturitza't de Gironella
Presentació del Culturitza't de Gironella | Aida Morales
L'aposta de l'Ajuntament de Gironella per la cultura es tornarà a fer visible, a partir d'aquest cap de setmana, amb la nova temporada del Culturitza't, el festival de música i arts escèniques que des de fa sis anys es porta a terme al municipi, amb l'objectiu d'apropar el consum cultural a la població, així com de portar, al Berguedà, companyies o cantautors que sovint es mouen més en l'àmbit nacional o metropolità. 

Enguany, doncs, la cultura a Gironella torna a engegar motors amb una nova programació marcada, sobretot, per les arts escèniques, que ompliran bona part d'aquest cicle, segons ha explicat el regidor de Cultura, Lluís Vall. En roda de premsa, aquest ha destacat la voluntat de l'Ajuntament de presentar una proposta "més enllà del que ja ofereixen les pròpies entitats del municipi", amb un pressupost que enguany volta els 13.000 euros, 5.000 menys que l'any passat, però que també teixeix altres aliances. 

"Baixem la partida per millorar les infraestructures", ha afirmat, i ha sentenciat: "Creiem que podem arribar a fer més amb menys, i crec que ho acabarem demostrant". 

Enguany, ha afirmat, el cicle estrena col·laboració dins del Grup Testimoni Escènic, que gestiona la residència artística Cal Gras d'Avinyó, al Bages. Serà, doncs, el primer municipi del Berguedà que s'acull a aquest projecte, facilitant pre-estrenes teatrals a Gironella, de diferents companyies que durant un temps es dediquen a la creació en aquest espai. 
 

El regidor de Cultura, Lluís Vall, explicant la nova temporada del Culturitza't de Gironella Foto: Aida Morales


Segons Lola Aymerich, una de les responsables de Cultura a l'Ajuntament de Gironella, aquest programa és una "oportunitat" per a Gironella i pel Berguedà, que permetrà visibilitzar quatre obres molt interessants, ha dit, que més enllà d'aquí també podran tenir trajectòria nacional. A més, ha remarcat, aquestes tracten diferents disciplines, com teatre i circ, oferint una programació apta per a tots els públics i diversa. 

Programació variada

Durant la temporada primavera-estiu del Culturitza't es podrà veure, el proper 8 d'abril, el concert de Mazoni, que presentarà el nou disc a les 20.30 hores a l'Església Vella de Gironella. També hi haurà una trobada de colles caramellaires el dilluns 17 d'abril a la plaça de la Vila; l'espectacle familiar "Els tres pèls del dimoni", aprofitant la diada de Sant Marc, a les 11.30 a la mateixa ermita; l'espectacle "Límits", protagonitzat per un actor amb cadira de rodes que explicarà les dificultats de les barreres arquitectòniques el proper 29 d'abril a les 18.30 hores al Local del Blat; l'obra de teatre "Tot el que em falta és un tenor", que interpretarà La Gresca Teatre, el dissabte 20 i el diumenge 21 de maig al Local del Blat, o el concert "Rubricati Pernula", que tractarà de la història de Gironella en cançons, de la mà de la Coral Estel. 

A més, també es farà un intercanvi de corals infantils entre Les Veus de Gironella i la Coral de Girona el mes de maig i, de cara al juny, es tornarà a representar l'espectacle "Rubricati Pernula", així com "Blink". una obra de teatre sobre l'amor en les noves tecnologies. Amb aquesta obra, portada a l'escenari per La Carbonara Teatre, s'intentarà atraure públics més joves al món de la cultura. Finalment, el dissabte 22 de juliol la programació conclourà amb "RatOn", de Tòtum Teatre, que es portarà a terme al Local del Blat a les 19.30 hores. 

Tots aquests espectacles tindran un preu popular, ha indicat el regidor, que serà de 5 euros anticipada o de 7 euros a la taquilla. Per altra banda, però, alguns seran gratuïts. 

Un cicle de millores

El tècnic de Joventut, Samuel Mateos, ha destacat les millores en il·luminació i sonoritat que en aquesta edició es portaran a terme en el marc del festival. Per altra banda, i més enllà del teatre, també ha volgut destacar l'aposta "minimalista" i "intimista" que es promou en la vessant més musical, amb concerts de petit format on el públic pot acostar-se d'una manera sublim a l'artista. 

"La connexió entre el públic i l'artista s'ha d'aconseguir", ha explicat. A més, ha remarcat, de cara a la propera temporada ja s'està treballant per buscar nous formats, amb un concert especial pel Culturitza't, i nous artistes "consagrats" o que estiguin en el punt de mira del panorama cultural català. 
 

Programació del Culturitza't

Arxivat a