Entra en funcionament l'Espai Jove de Puig-reig, com una prova pilot per dinamitzar i donar sortida al jovent

La inauguració de l'espai també ha ajudat a donar visibilitat a la figura del dinamitzador juvenil

08 d'abril del 2017
Actualitzat a les 21:52h
Inauguració de l'Espai Jove de Puig-reig
Inauguració de l'Espai Jove de Puig-reig | AjPuig-reig
Els joves de Puig-reig ja tenen un local destinat només a ells. Es tracta de l'Espai Jove, la nova instal·lació inaugurada fa dues setmanes al municipi, situada a la plaça de la Creu, on antigament hi havia hagut el punt d'informació turístic. Un espai, ha explicat a NacióBerguedà la regidora Alba Santamaria, que vol esdevenir punt de referència cèntric per als joves, que per altra banda també guanyen un punt de reunió i debat. 

Aquest projecte, ha afegit Santamaria, era una de les promeses electorals de l'equip de govern, que considerava important un espai per a joves. A més, però, s'ha pogut portar a terme amb el suport dels mateixos nois i noies del municipi, que han col·laborat en la seva conformació, donant idees i destacant aquells elements fonamentals que consideraven que hi havia d'haver. 

Això s'ha pogut fer a través del servei comunitari que han realitzat grups d'alumnes de 4t d'ESO de l'Institut de Puig-reig, que durant un parell de mesos han dedicat unes hores a aquest projecte a canvi de crèdits estudiantils. Ells, ha explicat la regidora, han ajudat a construir l'espai jove, en la redacció del projecte i a destacar els elements més necessaris. 

A banda, però, la inauguració de l'espai també ha ajudat a donar visibilitat a la figura del dinamitzador juvenil, que Puig-reig comparteix amb Gironella, Avià i Casserres. Aquest tècnic, ha indicat, serà dues tardes per setmana al municipi, donant suport i ajudant a coordinar els actes que els joves vulguin portar a terme. L'Espai Jove, a banda, està obert de dimarts a divendres de les 16.00 a les 19.00, tot i que l'horari serà flexible i es podria modificar si hi ha altres necessitats. 

L'Espai Jove té dues plantes. La del primer pis, ha explicat Santamaria, serà el lloc on es portaran a terme les activitats mensuals, les reunions de les entitats juvenils i les xerrades. La planta baixa, per altra banda, s'ha destinat al lleure, amb sofàs, un futbolín, taules d'estudi i un projector. 
 

Inauguració de l'Espai Jove de Puig-reig Foto: AjPuig-reig

Arxivat a