Els veïns i la discoteca La General s'alineen per exigir que la Policia Local actuï a la zona contra el soroll

Les dues parts afectades presenten una instància comuna a l'Ajuntament de Berga | Els veïns i la discoteca demanen al consistori que realitzi accions per preservar el descans i el civisme, i que la Policia compleixi amb el "seu deure"

05 d'abril del 2017
Actualitzat el 06 d'abril a les 11:02h
Pancartes a l'entorn de la General, on els veïns demanen poder descansar.
Pancartes a l'entorn de la General, on els veïns demanen poder descansar. | Aida Morales
La discoteca La General i els veïns dels carrers Maixerí i Ronda Moreta, els principals afectats pel soroll durant les nits de divendres i dissabte, s'han alineat per exigir a l'Ajuntament de Berga que posi en marxa mesures que ajudin a respectar el descans de les persones que hi viuen, així com preservar el civisme a la zona. Així ho han explicat fonts veïnals a NacióBerguedà, tot indicant que, a partir d'ara, han decidit fer "front comú", entenent que el problema no és entre els veïns i la discoteca, sinó amb les tasques que ha de realitzar la Policia Local. 

"No és cap conflicte que tinguem entre nosaltres, sinó un conflicte conjunt que tenim amb l'Ajuntament", han declarat els veïns. Per això, aquest dimarts es va tornar a presentar una instància al consistori (aquesta vegada a nom de La General i els veïns), per demostrar aquesta unitat i tornar a exigir resposta a les administracions. Tal com han dit, formalment encara no se'ls ha citat a cap reunió, i la primera nit que els havien dit que es posaria en marxa un dispositiu especial, han remarcat, va ser quan hi va haver l'agressió a una parella d'homosexuals. 

Des de llavors, han indicat els veïns, la situació continua sent la mateixa, sense canvis substancials, i amb una actuació nul·la per part de la Policia Local, a qui s'ha tornat a avisar diverses vegades durant la nit, sense que cap patrulla es presentés a la zona: "Fins i tot alguns veïns els han trucat, i la policia s'ha negat a venir". 

Amb aquesta nova instància, han relatat, es tornen a proposar les mesures de vigilància i patrullatge amb què es considera que es podria minimitzar el problema del soroll a l'entorn de la discoteca. L'únic que demanen, han indicat, és que la Policia Local sigui més recurrent en aquesta zona, realitzant tasques de dispersió dels grups, per tal que no es quedin parlant o cridant al mig del carrer. Per altra banda, han afegit, a la instància es torna a "deixar clar" que no és un conflicte entre els veïns i La General, sinó un "problema" que ha de solucionar l'Ajuntament amb la Policia Local ja que, segons consideren, "no compleix amb el seu deure". 
Arxivat a