El Berguedà espera més de 1.600 joves a les activitats de lleure de Setmana Santa

Saldes, Guardiola de Berguedà i Borredà són les destinacions preferides per grups d'esplai o agrupaments escolta

Redacció
05 d'abril del 2017
Actualitzat a les 9:12h

Un grup d'esplai (arxiu) Foto: Fundació Esplai Girona


Les empreses i institucions que gestionen activitats de lleure al Berguedà esperen rebre la visita de més de 1.600 persones durant aquesta Setmana Santa. Així ho ha indicat la Direcció General de Joventut, en el marc de les més de 50 activitats notificades, entre campaments, colònies i rutes. En aquest punt, ha precisat l'Oficina Jove del Berguedà, la comarca es converteix en una de les destinacions preferides per esplais i agrupaments d'arreu de Catalunya, especialment els municipis de Saldes, Guardiola de Berguedà i Borredà. 

Les primeres activitats de Setmana Santa al Berguedà comencen ja el divendres 7 d’abril, però el gruix (un 80%) ho faran el dissabte 8 d’abril i tenen una durada mitjana de 3 o 4 nits. La majoria són agrupaments escoltes o esplais de l’àrea de Barcelona i el Vallès però també n'hi haurà de Torredembarra i Montblanc, per exemple.

El control i seguiment d'aquestes activitats es farà a través de l'Oficina Jove, que farà visites de seguiment. A més, tot això es complementa amb el treball previ de coordinació ja fet amb els diferents agents i cossos de seguretat, entre els quals els Mossos d'Esquadra, els Agents Rurals i el Bombers.