El Berguedà, la primera comarca de muntanya que avança cap a l’economia circular

Les empreses interessades en sumar-se al projecte s’han de posar en contacte amb l’Agència

Redacció
03 d'abril del 2017
Actualitzat a les 16:58h

Economia circular. Foto: ADBerguedà


El Berguedà avança cap a un nou model de societat. En aquest, ha indicat l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, s’utilitzen i optimitzen els recursos, els materials, l’energia, els residus, els espais i els transports. Per això, ha prosseguit, la comarca s’ha sumat als Projectes Innovadors i Experimentals del Servei d’Ocupació de la Generalitat, amb l’objectiu de millorar la competitivitat de part del seu teixit empresarial, amb la voluntat de crear noves oportunitats de negoci. 

Aquesta és la primera iniciativa de Catalunya que es desenvolupa a nivell comarcal i en un territori bàsicament rural i de muntanya, ha precisat l’Agència. Des del mes d’abril i fins a final d’any, s’espera treballar amb les empreses del territori, amb assessoraments individuals i tres sessions grupals, per potenciar els intercanvis, donar forma a col•laboracions i programar sessions tècniques i de formació d’interès per a empreses i entitats berguedanes. 

Una vegada fet això, ha prosseguit l’Agència, s’elaborarà una anàlisi sobre el potencial de l’economia circular al Berguedà, la producció, reutilització i valorització dels residus, bàsicament industrials. 

Amb tot plegat, es vol avançar cap a l’estratègia Europa 2020, que pretén generar un creixement intel•ligent, sostenible i integrador. L’economia circular és, actualment, la principal estratègia d’Europa per generar creixement i ocupació, amb el suport del Parlament Europeu i el Consell Europeu. Aquest canvi de paradigma productiu està sent adoptat progressivament al nostre país des del 2015 a través de “l’Estratègia d’Impuls a l’economia verda i circular de Catalunya”. Les empreses interessades en sumar-se al projecte s’han de posar en contacte amb l’Agència.