Kilian Jornet confirma a l'Ultra Pirineu de Bagà

El corredor tornarà a destinar temps a la competició, amb curses confirmades com la Hardrock, l'Ultra Trail Mont Blanc, l'Ultra Pirineu i la Glen Coe

Redacció
02 d'abril del 2017
Actualitzat a les 20:51h
Kilian Jornet
Kilian Jornet | Josep M Montaner
Kilian Jornat tanca una porta i n'obre una altra. Sense voler deixar de realitzar activitat i superar-se a ell mateix, encetarà la temporada d'estiu amb tot un seguit d'activitats que aniran, des de curses de trail pel Pirineu, fins a projectes personals, clàssiques del trail running i expedicions d l'Himàlaya. 

El gran objectiu de l'any, segons ha explicat, tornarà a ser l'intent d'ascens a l'Everest, el cim que tancarà el projecte Summits of My Life, que des des del 2012 porta a terme per establir rècords d'ascens i descens en diferents muntanyes de tot el món. L'any passat, i a causa de problemes meteorològics, Jornet no va poder culminar l'ascens, així que enguany ho tornarà a provar, viatjant a l'Himàlaya a finals d'estiu. 

"L'any passat vam aprendre moltes coses que esperem que aquest any podem posar en pràctica", ha afirmat el català, tot indicant: "Segur que serà una gran experiència". 

Jornet, però, no oblidarà les clàssiques del trail running. Després de tornar de l'Everest, el corredor enfrontarà un estiu ple de curses. "Mai  he perdut la motivació per competir", ha assegurat, tot i que també ha reconegut que en els últims anys ha tingut poc temps. No obstant això, ha considerat que les curses serveixen per "motivar l'entrenament i donar el millor en un dia", així que té previst participar en algunes de les més importants.

La Marató de Mont Blanc, a Chamonix,  serà el seu primer objectiu, tot i que també té plantejat realitzar la cursa americana Hardrock, i la Tromsö Skyrace, on Jornet formarà part del comitè organitzador. Al final de l'estiu, Jornet serà un dels participants de l'Ultra Trail del Mont Blanc i, enguany, tampoc es perdrà l'Ultra Pirineu. Sobre aquesta, ha afirmat que és la cursa "de casa", on va començar a córrer i on sempre "emociona tornar", ja que l'ambient "és molt especial". Entremig, però, també té pensat participar a la Glen Coe, a Escòcia. 

Projectes personals

Pel que fa als projectes personals, es planteja formar part del Bob Graham Round Club. Entrar en aquest club no és fàcil, ja que primer s'han de completar una volta a través de 42 muntanyes de la regió del Lake District, al Regne Unit, recorrent un total de 119 quilòmetres i 8.700 metres de desnivell positiu. Tot això, però, s'ha de fer en menys de 24 hores, i el rècord actual el té Billy Bland, amb un temps de 13 hores i 53 minuts. 

Per altra banda, Jornet també té al cap un projecte d'alpinisme a l'Himàlaya abans d'aterrar a l'Everest, conjuntament amb Emelie Forsberg.