Amb un fil de veu

per Xavier Gonzàlez-Costa, 1 d'abril de 2017 a les 12:29 |
Il·lustracions: Bet Calderer / Text: Xavier Gonzàlez-Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'abril de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Amb un fil de veu va brodar una coixinera de secrets xiuxiuejats a cau d'orella.

Quan l'albada va picar els vidres de la finestra, es va desvetllar amb la satisfacció als llavis per la feina feta i acabada. Però quan va obrir els ulls, va trobar-se les sanefes desfilades i una coixinera buida que dormia a l'altra banda.


Va pensar... Va voler pensar en un somni, recordar-lo. Però els somnis no empastifen els llençols, i els petons i les abraçades encara eren escampats dins el llit, morts, ofegats de sexe, asfixiats per manca d'amor, assassinats amb nocturnitat i traïdoria tot just acabats de néixer.

I amb el matí negant de llàgrimes la indefensa matinada, amb un fil de veu, va brodar-se una mortalla.
 
 
 
Xavier Gonzàlez-Costa va començar a viatjar als vuit anys acompanyant a Juli Verne i a Tintin. Després, de gran, ha anat a veure si és veritat, cooperant amb la desapareguda organització “Viatgers sense Fronteres" que va presidir des de la seva fundació. És escriptor autodidacta, de formació acadèmica en el món de les ciències. Ha guanyat diversos premis de poesia i de teatre. Com a actor, porta més de vint-i-cinc obres de teatre al sarró del Garrofa, que va interpretar durant vint-i-sis Nadals als Pastorets de Berga.
 
Bet Calderer és una Berguedana de Barcelona, artista i grafista. Sortida dels forns de la Facultat de Belles Arts de la capital, se sent orgullosa de poder dir que va començar a treballar al costat Pepe Calvo, amb qui va aprendre l'ofici de donar solucions de disseny gràfic per a empreses com Coca-cola, Santiveri, Martínez-Bimbo, Marcilla, etc. Des de fa quinze anys ha fet de la seva passió, la pintura i el dibuix, el seu modus vivendi. Ha col•laborat amb Ibèrica de danza amb l'escenografia pictórica de l'espectacle “Las estaciones”.

 

 

Participació