Konvent inaugura amb «Mudances», una declaració d'intencions, sentiments i estructura

Thomas Keis, Carles Generó i els propis activistes del Konvent obriran les portes en una de les exposicions més introspectives | La inauguració s'acompanyarà de l'actuació de Ton-Dose i de la banda francesa Alfier Ryner

Redacció
31 de març del 2017
Actualitzat a les 17:04h
Imatge de la inauguració de la temporada de Konvent
Imatge de la inauguració de la temporada de Konvent
Amb la primavera i el bon temps, el centre cultural Konvent torna a obrir portes, amb una temporada carregada de missatges artístics. Ho farà aquest dissabte 1 d'abril a les 19.30 hores, amb "Mudances", una declaració d'intencions a través d'escultures, mobles i vides canviades, que aniran des d'allò més material, fins als sentiments més profunds dels propis activistes que el conformen. Konvent i la seva gent despullen, doncs, l'ànima, en una exposició que s'acompanyarà, també, de les obres de Thomas Keis i Carles Generó. 

Keis, vingut d'Alemanya, troba, en els mobles, el sentit de l'experimentació més profunda. Busca i juga amb les línies, i treballa la seva duresa o simplicitat a mode d'escultura. Una exposició, ha informat Konvent, que juga "entre el component art i el component estètic", provocant i fent reflexionar sobre la simplicitat de viure dins d'una furgoneta, o ben bé tot el contrari. 

Per la seva part, Carles Generó treballarà història i fotografia a través d'una exposició de grans dimensions en què farà paral·lelismes entre les colònies industrials del Ter i del Llobrebat. Una història canviant, de vivències i abandó, de benvingudes i comiats, i on les vides aniran i tornaran. 

La dosi més introspectiva de "Mudances", però, vindrà dels propis activistes del Konvent. El seu engranatge, format actualment per 17 persones, despullarà la seva actitud davant de l'art i de l'entorn. El 2006, Konvent va iniciar la reconversió de l'edifici en espai d'art. Ara, les persones que el gestionen donen la seva pròpia perspectiva. Tal com indiquen, tota una "declaració d'intencions", tot i que segurament molt més.

Durant el cap de setmana, per altra banda, també es podrà gaudir de l'actuació de Ton-Dose a les 20.00 hores de dissabte, consistent en experimentació musical a través de petits aparells sonors de llaunes i altres objectes, i de la banda francesa Alfier Ryner, que oferirà una proposta "salvatge, forta, cinematogràfica i potent", ha indicat Konvent, jugant amb el jazz i oferint "un viatge sense mobles". 
Arxivat a